Το Reader.gr είχε γράψει από την Κυριακή οι εκφράζονται φόβοι για μπαράζ επιθέσεων με βόμβες μολότοφ. Φόβοι που όχι μόνο επιβεβαιώθηκαν, αλλά πλέον είναι ακόμη πιο έντονοι καθώς το σενάριο της τρομοκρατικής ενέργειας βρίσκεται στο τραπέζι των επιτελών της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι βλέπουν τις ομάδες των αντιεξουσιαστών να κάνουν ότι θέλουν στο κέντρο της Αθήνας χωρίς καμία σύλληψη. Κι αυτό παρά την εντατικοποίηση των μέτρων ασφαλείας, καθώς όλοι γνώριζαν τι θα επακολουθούσε μετά το όχι του Συμβουλίου Εφετών Βόλου στο αίτημα του «φαρμακοχέρη» της 17Ν για νέα άδεια από τις φυλακές Κασσαβέτειας.

Δεκάδες μολότοφ, αλλά καμία σύλληψη

Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά την καταδρομική επίθεση με σφυριά και βαριοπούλες σε εμπορικά καταστήματα και τράπεζες σε Βουκουρεστίου και Βαλαωρίτου, έγιναν 15 προσαγωγές αλλά μόλις 3 συλλήψεις κι αυτές για διοικητική απέλαση (παράνομοι μετανάστες χωρίς χαρτιά κι όχι εμπλεκόμενοι στην «ενέργεια»). Ίδια εικόνα και μετά την επίθεση με βόμβες μολότοφ στη διμοιρία της ΥΜΕΤ που φρουρεί τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου: 7 προσαγωγές, καμία σύλληψη. Ελεύθεροι αφέθηκαν και οι 5 προσαχθέντες για το «χτύπημα» με βόμβες μολότοφ και γκαζάκια στο Α.Τ. Καισαριανής, ενώ καμία προσαγωγή δεν υπήρξε για τον εμπρησμό στο Ι.Χ. αυτοκίνητο της δημοσιογράφου - αστυνομικής συντάκτριας, Μίνας Καραμήτρου. Μηδέν συλλήψεις και μετά την επίθεση με περισσότερες από 40 βόμβες μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, το βράδυ της Τρίτης.

Ανασχεδιασμός των αστυνομικών μέτρων

Οι πληροφορίες, πάντως, από τα υψηλά κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν πως έχει γίνει ανασχεδιασμός των μέτρων φύλαξης, αναδιάταξη των διμοιριών ΜΑΤ και ΥΜΕΤ, ενώ στο «παιχνίδι» έχει μπει και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία -σε πληροφοριακό κυρίως επίπεδο-. Μέχρι στιγμής, όμως, οι ομάδες των κουκουλοφόρων φαίνονται όχι απλά να έχουν το πάνω χέρι, αλλά να δρουν ανεξέλεγκτα, προκαλώντας έντονη πολιτική διαμάχη μεταξύ κυβέρνησης και κομμάτων της αντιπολίτευσης. Σε κάθε περίπτωση, στόχοι υψηλής επικινδυνότητας είναι αυτή τη στιγμή πολιτικοί, δικαστικοί και αστυνομικοί.

«Αναμένουμε που και πότε θα πραγματοποιηθεί η επόμενη επίθεση εναντίον των παρατημένων στο έλεος του Θεού συναδέλφων μας, υπηρετούντων στις αφαιμαγμένες σε προσωπικό και εξοπλισμό μάχιμες Υπηρεσίες της Αθήνας. Υπενθυμίζουμε στους αρμόδιους ότι με ευχολόγια και ιδεολογήματα δεν αντιμετωπίζεται η δράση όλων αυτών των “καλομαθημένων” παιδιών του συστήματος», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών -μέλη της οποίας βρέθηκαν στο Α.Τ. Καισαριανής μετά την επίθεση.