Σε ανάρτησή του σε ιστοσελίδα του αναρχικού χώρου ο Ρουβίκωνας εξηγεί ότι η επίθεση έγινε σε ένδειξη αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Στην ανακοίνωση του Ρουβίκωνα αναφέρεται: «Ο κομμουνιστής επαναστάτης Δ.Κουφοντίνας βρίσκεται για ακόμα μια φορά σε απεργία πείνας απο 2 Μαίου 
προκειμένου να του χορηγηθεί η έβδομη κατα σειρά άδεια που δικαιούται και να αρθεί η φασιστική διάταξη του εισαγγελικού βέτο.

Οι άδειες των κρατουμένων είναι κατάκτηση κερδισμένη με αίμα δεν είναι παραχώρηση ούτε ευεργέτημα.
Η απαίτηση για δηλώσεις μετανοίας είναι ο εκβιασμός που χρησιμοποιεί η αστική εξουσία για να ταπεινώσει τους πολιτικούς της αντιπάλους. 
Η άρνηση της αποκήρυξης των ιδεών του και η απεργία πείνας ως ύστατο μέσο αγώνα που θέτει σε κίνδυνο την ζωή του Δ. Κουφοντίνα είναι ένδειξη πολιτικής συνέπειας και αξιοπρέπειας.
Οι πιέσεις απο την Αμερικάνικη πρεσβεία και τον εγχώριο συρφετό της πολιτικής σκηνής δεν περνάνε.
Ο ανυποχώρητος αγώνας του Κουφοντίνα είναι αγώνας ενάντια στον σωφρονιστικό ολοκληρωτισμό και αφορά το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας».

Υπενθυμίζεται ότι  στις 4 τα ξημερώματα, ομάδα δέκα ατόμων που επέβαινε σε μοτοσυκλέτες επιτέθηκε στην οικία του πρέσβη στους Αμπελόκηπους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πέταξαν μπογιές κι ένα καπνογόνο και στη συνέχεια απομακρύνθηκαν.

Πάιατ: Παιδαριώδεις οι βανδαλισμοί - Θα συνεχίσω να συνεργάζομαι με τις ελληνικές αρχές

«Η καταστροφή περιουσίας δεν είναι ειρηνική διαμαρτυρία», έγραψε στο twitter o Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ.

«Καλημέρα, ξύπνησα με περισσότερους παιδαριώδεις βανδαλισμούς σήμερα το πρωί έξω από την οικία και θα συνεχίσω να εργάζομαι με τις ελληνικές αρχές για να τιμωρήσουμε τους ενόχους σύμφωνα με το νόμο. Η καταστροφή περιουσίας δεν είναι ειρηνική διαμαρτυρία», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter o Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, για την επίθεση.

Η αστυνομία πραγματοποίησε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών και στη συνέχεια προχώρησε σε οκτώ προσαγωγές.

Υπουργείο Εξωτερικών: Ο βανδαλισμός δεν θα πλήξει τη φιλία μας με τις ΗΠΑ

«Οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές προβαίνουν ήδη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη», τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών για την επίθεση στην οικία του Αμερικανού πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ.

«Καταδικάζουμε με τον εντονότερο τρόπο το σημερινό περιστατικό βανδαλισμού στην κατοικία του πρέσβη της φίλης χώρας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής» σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών για την επίθεση με μπογιές και καπνογόνα, σήμερα το πρωί.

«Πρόκειται για απαράδεκτη και ανεύθυνη ενέργεια, η οποία ωστόσο δεν θα πλήξει τη φιλία και την ολοένα διευρυνόμενη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών μας. Μια συνεργασία που βασίζεται σε κοινές αρχές κι αξίες, προς όφελος και των δύο λαών μας», συνεχίζει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

«Οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές προβαίνουν ήδη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη», καταλήγει το υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του για τη σημερινή επίθεση με μπογιές στην οικία του Αμερικανού πρέσβη.