Η συμμορία διέπραττε συστηματικά ένοπλες ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων, εγκαταστάσεις ιδιωτικών χώρων στάθμευσης οχημάτων και οικίες σε διαφορές περιοχές της Αττικής, με έμφαση στα Μεσόγεια.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Β/Α Αττικής συνέλλεξαν μεθοδικά στοιχεία για τη δράση των Αλβανών κακοποιών και προχώρησαν σε οργανωμένη επιχείρηση σε Αθήνα, Καισαριανή, Νέα Ιωνία, Αχαρνές και Αρτέμιδα, συλλαμβάνοντας τα 6 μέλη της οργάνωσης, ηλικίας 22, 26, 30, 31, 36 και 41 ετών. Συνελήφθησαν επίσης δύο Έλληνες, μία γυναίκα 26 ετών για υπόθαλψη εγκληματία κι ένας 40χρονος για παρασιώπηση εγκλήματος.

Πρόκειται για εξαιρετικά επικίνδυνους Αλβανούς κακοποιούς και τουλάχιστον για δύο από αυτούς υπάρχει πολύ βαρύ ποινικό ιστορικό. Ειδικά ο 31χρονος από τους συλληφθέντες, έχει σε βάρος του πέντε καταδικαστικές αποφάσεις με ποινές κάθειρξης και φυλάκισης δεκάδων ετών, για ανθρωποκτονία από πρόθεσης, σύσταση και συμμορία, ληστείες, κλοπές, περί όπλων και εκρηκτικών και δύο εντάλματα σύλληψης για σύσταση και συμμορία, ληστείες και ναρκωτικά. Σε βάρος ενός 30χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για σύσταση και συμμορία, ληστεία, κλοπή και αρπαγή.