Ξανά σε λειτουργία θέτει ο ΟΑΣΑ τις κάμερες που επιβλέπουν την κυκλοφορία στις λεωφορειολωρίδες, σε μια προσπάθεια να μειωθούν οι χρόνοι δρομολογίων λεωφορείων και τρόλεϊ, αποτρέποντας τους όποιους παραβάτες οδηγούς να κινούνται εκεί για να επισπεύσουν τη διαδρομή τους, αποφεύγοντας την κίνηση.

Ειδικότερα, ο ΟΑΣΑ σύναψε ειδική σύμβαση με εταιρεία που αναλαμβάνει την ευθύνη του ελέγχου και της συντήρησης των συστημάτων οπτικής καταγραφής των οδικών παραβάσεων.

Η εταιρεία θα καταγράφει τις παραβάσεις και στη συνέχεια θα τις προωθεί στον ΟΑΣΑ με φωτογραφίες αυτοψίας από κάθε σημείο προκειμένου να επιβληθεί το σχετικό πρόστιμο.

Αξίζει να σημειώσουμε πως το ωράριο λειτουργίας των λεωφορειολωρίδων ισχύει από Δευτέρα έως Παρασκευή από 06:00 έως 21:00 και το Σάββατο από 06:00 έως 16:00 ενώ οι λεωφορειολωρίδες αντίθετης ροής λειτουργούν ολόκληρο το 24ωρο.

Να τονίσουμε ότι το πρόστιμο για τους παραβάτες ανέρχεται στα 200 ευρώ, ενώ σε περίπτωση που κάποιος σταθμεύσει σε λεωφορειολωρίδα, του επιβάλλεται πλέον του προστίμου κι αφαίρεση πινακίδων καθώς επίσης κι απομάκρυνση του οχήματός του με γερανό.