Από την πρώτη στιγμή οι υποψίες είχαν στραφεί στον 32χρονο, όπως είχε γράψει και το reader.gr, λόγω των άγριων καυγάδων που είχαν ακόμη και μετά την απόφαση τους να χωρίσουν. Ένα από τα στοιχεία που τον «έκαψε» ήταν ότι είχε κλειδιά του διαμερίσματος της άτυχης γυναίκας, με τις Αρχές να εστιάζουν από την αρχή στο γεγονός ότι ο δράστης της δολοφονίας όχι μόνο είχε μπει χωρίς να παραβιάσει την πόρτα, αλλά φεύγοντας κλείδωσε κιόλας. 

Από τα στοιχεία της προανάκρισης προέκυψε πως με το θύμα είχαν συχνές προστριβές καθώς παρότι είχαν χωρίσει, ο 32χρονος την ζήλευε αφόρητα και αυτός ήταν ο συχνός λόγος έντονων τσακωμών μεταξύ τους. Ένας τέτοιος άγριος καυγάς συνέβη και τις πρωινές ώρες της Δευτέρας, με τον 32χρονο να «θολώνει», να ρίχνει την 29χρονη εν διαστάσει σύζυγο του στο κρεβάτι και να την στραγγαλίζει με μία λεπτή γυναικεία ζώνη που βρέθηκε στο σημείο. Αμέσως μετά τη σκέπασε με μια κουβέρτα και έφυγε από το σπίτι. 

Οι ένοικοι της πολυκατοικίας που διέμενε η άτυχη γυναίκα, είχαν μιλήσει στην ΕΛ.ΑΣ. για το βίαιο χαρακτήρα του 32χρονου. Ο ίδιος, κατά την προανάκριση, προέβαλε ως άλλοθι ότι την ώρα της δολοφονίας, βρισκόταν στο πατρικό του σπίτι στην Πετρούπολη μαζί με τους γονείς και τα παιδιά του. Αρχικά, οι συγγενείς του προσπάθησαν να επιβεβαιώσουν το άλλοθι όμως λίγο αργότερα έπεσαν σε αντιφάσεις. Και μπορεί μέχρι στιγμής ο 32χρονος να μην έχει ομολογήσει, αλλά τα στοιχεία είναι συντριπτικά σε βάρος του.

Κάπως έτσι αποφασίστηκε από τον Εισαγγελέα να εκδοθεί ένταλμα και πλέον τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη.