Σύμφωνα με το neakriti.gr, ο 16χρονος Φίλιππος προσπαθούσε να αλλάξει λάμπα σε φωτιστικό όταν έπαθε ηλεκτροπληξία. Άμεσα οι γονείς ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ αλλά δυστυχώς ήταν αργά.

Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Κυριακής. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ έδωσαν στο παιδί τις πρώτες βοήθειες αλλά δεν κατάφεραν να το επαναφέρουν. Άμεσα μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών άφησε την τελευταία του πνοή.

«Η Μονάδα Ταχείας Επέμβασης, μαζί με το πλήρωμα και τον γιατρό, έφτασε μετά από δύο λεπτά στο σημείο. Ακολούθως έσπευσε και το ασθενοφόρο. Δυστυχώς, επιληφθήκαμε σε ένα περιστατικό με θύμα ένα νέο άνθρωπο 16 ετών. Βρισκόταν σε ανακοπή, με εμφανή στον χώρο τα σημάδια ότι η ανακοπή του είχε προέλθει από ηλεκτροπληξία. Έγιναν όλες οι απαραίτητες προσπάθειες από τα πληρώματά μας και τον γιατρό, με σκοπό να τον επαναφέρουν με καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση. Λίγο αργότερα, τον παραλάβαμε και τον μεταφέραμε στο εφημερεύον νοσοκομείο», είπε ο συντονιστής πληρωμάτων του ΕΚΑΒ, Γιάννης Ζαφειρίου.