Με ομόφωνη απόφασή της, η ΠΟΣΠΕΡΤ προκήρυξε δίωρη στάση εργασίας σήμερα Δευτέρα, από τις 20:30 ως και τις 22:30, ώστε να μην μεταδοθεί η προεκλογική συγκέντρωση και ομιλία της Χρυσής Αυγής. 

Η ΠΟΣΠΕΡΤ στην ανακοίνωσή της, χαρακτηρίζει μάλιστα την Χρυσή Αυγή «χιτλερόψυχους υπόδικους και αρνητές της Δημοκρατίας». Η ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων της ΕΡΤ, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«193 χρόνια μετά  την ηρωική έξοδο των αγωνιστών  της  ελευθερίας  ανδρών και γυναικών του Μεσολογγίου, οι  πολιτικοί και ιδεολογικοί απόγονοι των  ταγμάτων ασφαλείας, των δοσιλόγων, αυτοί που  on camera σε προηγούμενες προεκλογικές τους συγκεντρώσεις καμάρωναν για την  ναζιστική τους  προέλευση ομολογώντας  ότι είναι «η σπορά των ηττημένων του 1945», αυτοί που χθες χαρακτήριζαν την  Ελληνική Δημοκρατία ως «Δημοκρατία της Βαϊμάρης» και πως μετά από αυτήν κυριάρχησε ο ναζισμός στη Γερμανία, ομολογώντας κυνικά ότι αγωνίζονται για να συμβεί το ίδιο και σήμερα στην Ελλάδα, αυτοί που τον περασμένο Ιούνιο από το βήμα της Βουλής καλούσαν  τον στρατό να κάνει πραξικόπημα και να συλλάβει τον Πρωθυπουργό, τον Υπ. Εθν. Άμυνας  και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, θέλουν από την ιερή μαρτυρική πόλη του Μεσολογγίου, να μεταδώσουν στον  ελληνικό λαό που μέχρι χθές χαρακτήριζαν ως «όχλο που δεν ξέρει τι του γίνεται», το διχαστικό, ρατσιστικό, μισάνθρωπο και τοξικό   νεοναζιστικό τους κήρυγμα. 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Όλοι μαζί συμμετέχουμε και σε αυτήν την κινητοποίηση».