«Όταν έρχονται οι γιορτές, οι μέρες γίνονται ακόμα δυσκολότερες» λέει με σπασμένη φωνή η μητέρα της αδικοχαμένης φοιτήτριας. 

«Συνειδητοποιείς ότι δεν θα ξαναδείς αυτό το πλάσμα και το μόνο σημείο αναφοράς είναι είναι τώρα το μνήμα και οι αναμνήσεις». Οι γονείς της Ελένης τελέσαν τρισάγιο στη μνήμη της στο Διδυμότειχο και ραγίζει καρδιές η μητέρα της, λέγοντας ότι της πήγαν «αγκαλιές λουλούδια [...] σαν να ήταν αρραβώνας».

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο. Πήγαμε αγκαλιές λουλούδια, τριαντάφυλλα, που πάντα της άρεσαν και μου αρέσουν σε διάφορα χρώματα. Αγκαλιές λουλούδια σαν να ήταν αρραβώνας. Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι αυτό. Τίποτα άλλο δεν μπορούμε να κάνουμε» περιγράφει.

«Πίσω δε γυρνάει η Ελένη. Αυτό είναι το κακό» λέει ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη. «Κάθε ημέρα είναι δύσκολη και οι γιορτινές είναι ακόμα πιο δύσκολες». Το ίδιο δύσκολο είναι και για τον αδερφό της Ελένης, τον Πέτρο, ο οποίος, όπως λέει ο κ. Τοπαλούδης «την προηγούμενη εβδομάδα έγραψε για τη γιορτή της μητέρας: “γλυκιά μου μανούλα σου εύχομαι χρόνια πολλά, να είσαι υγιής, να με φροντίζεις και να με προσέχεις. Σου εύχομαι χρόνια πολλά και εκ μέρους της αδερφούλας μου της Ελένης”».