Οι σεισμικές δονήσεις έχουν προκαλέσει ζημιές σε σπίτια αλλά και στο νεκροταφείο Ανδραβίδας.

Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Γιώργου Γεωργιόπουλου, τα σχολεία των δήμων Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Πηνείας και Ήλιδας θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη και την Πέμπτη, 22 και 23 Μαΐου.

Η τελευταία σεισμική δόνηση στην περιοχή σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 21 Μαΐου. Ο σεισμός 4,4 Ρίχτερ έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην περιοχή και όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο από σούπερ μάρκετ, ήταν τόσο ισχυρός που τα προϊόντα έπεφταν από τα ράφια.

Σήμερα επισκέπτεται την περιοχή κλιμάκιο μηχανικών από τη γενική διεύθυνση αποκατάστασης επιπτώσεων φυσικών καταστροφών του υπουργείου Υποδομών, προκειμένου να προβεί σε έλεγχο όσων κτιρίων έχουν υποστεί ζημιές.

Μετά την συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου χθες, ακολούθησε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Ευθύμιο Λέκκα, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή της Ανδραβίδας και ο οποίος εμφανίστηκε καθησυχαστικός.

«Εκείνο το οποίο τόνισα στους κατοίκους, είναι ότι θα πρέπει να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους, δεν υπάρχει ιδιαίτερα μεγάλος κίνδυνος στην περιοχή και οι πιθανότητες να εξελιχθεί το φαινόμενο αρνητικά είναι πάρα πολύ μικρές», τόνισε ο κ. Λέκκας.

Παράλληλα, σημείωσε ότι «ο δομημένος ιστός αντέχει σε πολύ μεγαλύτερες σεισμικές δονήσεις και υπάρχουν τα θεσμικά όργανα, τα οποία μπορούν να διαχειριστούν με επιτυχία όλες αυτές τις καταστάσεις.»

«Είπα στους κατοίκους να μη δίνουν βάση σε φήμες, και μάλιστα όταν προέρχονται από άτομα μη αρμόδια και να συντάσσονται πλήρως με τις οδηγίες της πολιτείας και των θεσμικών οργάνων», προσθέτοντας ότι «σύμφωνα με τα στοιχεία, δεν διαφαίνεται κάποια αρνητική εξέλιξη» υπογράμμισε ο κ. Λέκκας.