Δεκτή έγινε από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου η αναίρεση που άσκησε η εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου Ξένη Δημητρίου κατά της απόφασης των δικαστών του Βόλου που δεν χορήγησαν νέα άδεια στον  ισοβίτη εκτελεστή της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα.

Συγκεκριμένα, το Ποινικό Τμήμα έκανε δεκτή την αναίρεση δρομολογώντας την επανεξέταση του αιτήματος του πολυiσοβίτη από άλλο δικαστικό συμβούλιο του Βόλου τις επόμενες ημέρες.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, η πιθανότητα να λάβει νέα άδεια ο εκτελεστής της 17Ν είναι μεγάλη. Ο ίδιος βρίσκεται σε πολυήμερη απεργία πείνας προς άσκηση πίεσης για την ικανοποίηση του αιτήματός του.

Αξίζει να υπευνθυμίσουμε πως την περασμένη Παρασκευή, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου άσκησε αναίρεση στο βούλευμα του Συμβουλίου του Πλημμελειοδικείου Βόλου με το οποίο δεν χορηγήθηκε η 7η άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Να σημειώσουμε πως από την πλευρά του, το δικαστικό συμβούλιο Βόλου αναφέρει πως σύμφωνα με το σκεπτικό του βουλεύματος, το αίτημά του καταδικασμένου για την συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη, απορρίφθηκε καθώς «δεν είναι πρόθυμος να αλλάξει στάση ζωής, αλλά εμμένει στην άποψή του περί ένοπλης ανατροπής του “κρατικού μονοπωλίου της βίας” και άρα καθιστά εναργές ότι ευκαιρίας δοθείσης δεν αποκλείεται να τελέσει και νέες αξιόποινες πράξεις ιδιαίτερης απαξίας».

Οι δικαστές συνεκτίμησαν το γεγονός ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας «καλεί σε συμπαράσταση και αλληλεγγύη προς υποστήριξη του αγώνα του για τη λήψη άδειας εξόδου από το σωφρονιστικό κατάστημα και ομάδες εκτός της φυλακής, αμφισβητήσιμης νομιμότητας, αναφερόμενος και πάλι στο κόκκινο νήμα της ζωής, που από το μέσο άνθρωπο δύναται να ερμηνευθεί και ως 'αίμα'».

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται από την Παρασκευή στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου Βόλου εξαιτίας τη πολυήμερης απεργίας πείνας που πραγματοποιεί, προκειμένου να του χορηγηθεί άδεια.

Να σημειώσουμε πως δεν λείπουν οι βιαιες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και οι βανδαλισμοί ανά την ελληνική επικράτεια από τους υποστηρικτές του ισοβίτη, προκειμένου να του χορηγηθεί άδεια από τις φυλακές.