Η κα Γεροβασίλη εμφανίζεται, σύμφωνα με πηγές της Κατεχάκη, σφόδρα ενοχλημένη από το γεγονός ότι ουσιαστικά δεν υπήρξε αντίδραση. Παράλληλα, έδωσε εντολή να ανοίξουν και να ερευνηθούν όλες οι κάμερες στην περιοχή που μπορεί να οδηγήσουν στις ευθύνες των αρμοδίων. Πολλώ δε μάλλον, όταν έγγραφα αποκαλύπτουν ότι υπήρχε προειδοποίηση για αυξημένα μέτρα προστασίας στο Κοινοβούλιο υπό τον φόβο «επίσκεψης» είτε της συγκεκριμένης αναρχικής ομάδας είτε άλλων αντιεξουσιαστών.

Με την ΕΔΕ να βρίσκεται σε εξέλιξη, υπό την επίβλεψη αντιστράτηγου της ΕΛ.ΑΣ., οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για ολιγωρία και λάθη από τους ένστολους που φρουρούσαν την Βουλή. Ο προκαταρκτικός επιμερισμός ευθυνών, που έχουν πραγματοποιήσει οι αρμόδιοι αξιωματικοί, χρεώνει ολιγωρία στην φρουρά της Βουλής και στο κέντρο επιχειρήσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Την ίδια ώρα, οι διενεργούντες την ΕΔΕ αξιωματικοί, διαπιστώνουν κενό στην περιφρούρηση του κοινοβουλίου από την πλευρά της οδού Όθωνος, καθώς η μισή διμοιρία της ΥΜΕΤ που κανονικά φυλάσσει τα σκαλοπάτια σε αυτό τον χώρο δεν ήταν στην θέση της.