Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Αμερικανός εξηγεί ότι βρέθηκε στο εστιατόριο με παρέα φίλων, οι οποίοι ήθελαν όλοι καλαμαράκια. Η σερβιτόρα τους είπε ότι «μπορεί να φτιάξει καλαμαράκια για έξι άτομα» και όταν τη ρώτησαν πόσο θα κοστίσει απάντησε «εξαρτάται από το πόσα θα φτιάξει ο σεφ».

«Αυτό είναι απαράδεκτο, είναι πολύ ακριβό» είπε ο Αμερικανός τουρίστας με τη σερβιτόρα να απαντά «σας το είπα ότι θα εξαρτιόταν η τιμή από την ποσότητα που θα έφτιαχνε ο σεφ». Οι φίλοι του Φραντζέσκο τον παρότρυναν να αποφύγει τη διαμάχη και χαρακτήρισαν το συμβάν «τουριστική παγίδα».

Ο επιχειρηματίας από την πλευρά του, δήλωσε ότι «παράγγειλαν 4 κιλά καλαμάρια, τα καλαμάρια ήταν φρέσκα και τα πουλάω 100 ευρώ το κιλό. Οι ξαπλώστρες μας δίνονται δωρεάν με ελάχιστη κατανάλωση 25 ευρώ και η μπύρα ήταν ένα λίτρο και χρεώθηκε 25 ευρώ».

Μάλιστα, ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου υποστηρίζει ότι οι τιμές αναγράφονται στον τιμοκατάλογο και ότι η συγκεκριμένη παρέα έμεινε πολύ ευχαριστημένη και από την ποιότητα και από τις τιμές και άφησαν 50 ευρώ φιλοδώρημα!

Υπενθυμίζεται ότι η παρέα του Αμερικανού Φραντζέσκο πλήρωσε 591 ευρώ για 6 μερίδες καλαμαράκια και συνολικά 836,20 ευρώ για 6 καλαμάρια, έξι μπίρες και τρεις σαλάτες.