«Ήταν εννέα άτομα και παρήγγειλαν τέσσερα κιλά καλαμάρι. Χρεώθηκε με το κιλό, 100 ευρώ το κιλό, ήταν φρέσκο», είπε ο υπεύθυνος του καταστήματος στο OPEN.

«Οι ξαπλώστρες μπροστά στο μαγαζί μας, είμαστε το καλύτερο μαγαζί στον Πλατύ Γιαλό, προσφέρουμε υπηρεσίες high end, απευθυνόμαστε σε ένα πολύ υψηλό πελατολόγιο. Δεν έρχεσαι στο μαγαζί μας να χορτάσεις, έρχεσαι να ζήσεις μια εμπειρία. Και υπάρχει μίνιμουμ χρέωση κατά άτομο 25 ευρώ στην παραλία», επεσήμανε.

Ο Αμερικανός τουρίστας βρέθηκε στο εστιατόριο με μία παρέα φίλων οι οποίοι ήθελαν όλοι καλαμαράκια. Η σερβιτόρα τους είπε ότι «μπορεί να φτιάξει καλαμαράκια για έξι άτομα» και όταν τη ρώτησαν πόσο θα κοστίσει απάντησε «εξαρτάται από το πόσα θα φτιάξει ο σεφ».

«Αυτό είναι απαράδεκτο, είναι πολύ ακριβό» είπε ο Αμερικανός τουρίστας με τη σερβιτόρα να απαντά «σας το είπα ότι θα εξαρτιόταν η τιμή από την ποσότητα που θα έφτιαχνε ο σεφ». Οι φίλοι του Φραντζέσκο τον παρότρυναν να αποφύγει τη διαμάχη και χαρακτήρισαν το συμβάν «τουριστική παγίδα».

Υπενθυμίζεται ότι η παρέα του Αμερικανού Φραντζέσκο πλήρωσε 591 ευρώ για 6 μερίδες καλαμαράκια και συνολικά 836,20 ευρώ για 6 καλαμάρια, έξι μπίρες και τρεις σαλάτες

Για την ιστορία για το ίδιο κατάστημα δεν λείπουν και φωτογραφικές μαρτυρίες άλλων τουριστών αναφορικά με τις τιμές των προϊόντων. Τιμές όπως 15 ευρώ για μια Coca Cola Zero ή 25 ευρώ για μια μεγάλη μπύρα ποτήρι, δεν είναι σπάνιο φαινόμενο εκεί.