Ο λόγος για τον 36χρονο Γιώργο Σ., γνωστό με το ψευδώνυμο «Νενές», ο οποίος συνελήφθη μαζί με άλλους δύο συνεργούς του -έναν 40χρονο κι έναν 46χρονο επίσης Ρομά- ενώ αναζητούνται δύο ακόμα συνεργοί τους. Από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε ότι ο «Νενές» είχε οργανώσει νέα εγκληματική ομάδα, που από τον Δεκέμβριο του 2018 διέπραττε ληστείες -βραδινές και πολύ πρωινές ώρες- σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών που έκαναν αναλήψεις είτε από ΑΤΜ είτε από τα γκισέ τραπεζών.

Πιο συγκεκριμένα, τα μέλη της σπείρας που εξαρθρώθηκε μετέβαιναν σε υποκαταστήματα τραπεζών και εισέρχονταν σε αυτά παριστάνοντας τους πελάτες, προκειμένου να εντοπίσουν άτομα που πραγματοποιούσαν αναλήψεις μεγάλων χρηματικών ποσών. Μόλις ο ανυποψίαστος πελάτης έβγαινε έξω από την τράπεζα, δύο ή τρία άτομα ξεκινούσαν να τον ακολουθούν είτε πεζή είτε με κάποιο όχημα. Μάλιστα, όπως διαπιστώθηκε κατά την προανάκριση, οι δράστες συχνά νοίκιαζαν οχήματα προκειμένου να μην κινούν υποψίες.

Στη συνέχεια χρησιμοποιώντας αναδιπλούμενους σουγιάδες και μεταλλικά σύρματα προκαλούσαν φθορές - σκίσιμο στα ελαστικά των αυτοκινήτων που επέβαιναν τα υποψήφια θύματα τους και αφαιρούσαν τις τσάντες με τα χρηματικά ποσά χωρίς εκείνοι να προλάβουν να αντιδράσουν. Πρόκειται για μία αρκετά... προσοδοφόρα μέθοδο, καθώς από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ν/Α Αττικής εξιχνιάσθηκαν τουυλάχιστον 14 περιπτώσεις διαρρήξεων - κλοπών από οχήματα και μία περίπτωση ληστείας στις περιοχές της Γλυφάδας, της Βούλας, του Κορωπίου, της Ηλιούπολης και της Κηφισιάς.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, το χρηματικό ποσό των 1.950 ευρώ, 22 αμερικάνικα δολάρια, 100.000 δηνάρια Γιουγκοσλαβίας, 5 δολάρια Αυστραλίας, 50 Γερμανικά μάρκα, 10 δολάρια Καναδά, δύο (2) μεταλλικοί αναδιπλούμενοι σουγιάδες, 2 κομμάτια μεταλλικού σύρματος και κινητά τηλέφωνα. Αξίζει να σημειώσουμε, ότι και οι άλλοι δύο συλληφθέντες είχαν κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για κλοπές.