Οι καθαρίστριες καταγγέλλουν πως απωθήθηκαν από τα ΜΑΤ με τις ίδιες να εκτοξεύουν καρβέλια κατά των αστυνομικών ζητώντας να συναντηθούν με τον Αλέξη Τσίπρα.

Οι καθαρίστριες πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία περνώντας συμβολικά θηλιές στον λαιμό τους και γεμίζοντας φρατζόλες ψωμιού την Ηρώδου Αττικού, διότι, όπως υποστηρίζουν, από τον Αύγουστο θα μείνουν άνεργες.

«Η κυβέρνηση παίρνει το ψωμί μας» ήταν το κεντρικό σύνθημα της διαμαρτυρίας των καθαριστριών που ζήτησαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Παράλληλα κατηγορούν τον υπουργό Υγείας για αθέτηση των δεσμεύσεών του προς τις ίδιες, ενώ έφτιαξαν και πλακάτ που ανέγραφαν «Silver Alert – Εξαφάνιση πολιτικού από το βράδυ της Κυριακής», στα οποία απεικονιζόταν ο Παύλος Πολάκης.

«Θέλουμε παράταση της σύμβασης όπως μας είχαν υποσχεθεί. Θέλουμε μοριοδότηση για να ξέρουμε τι θα κάνουμε, δεν ξέρουμε το μέλλον μας», είπε καθαρίστρια στον ΑΝΤ1.

«Η κυβέρνηση που υποτίθεται ότι είναι των πολλών διώχνει τις λίγες καθαρίστριες του Δρομοκαΐτειου παρά τις δεσμεύσεις. Και στο Δρομοκαΐτειο περνάνε τα συνεργεία, τα ιδιωτικά συμφέροντα», είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Οι καθαρίστριες δηλώνουν αποφασισμένες να συνεχίσουν τον αγώνα τους για ανανέωση των συμβάσεων, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους.