«Το μεσημέρι της Δευτέρας κατεβήκαμε από την Εντατική στον θάλαμο και περιμένουμε» είπε ο πατέρας της 8χρονης Αλεξίας, Λουκάς Σαμαρτζής.

«Είναι μια χαραμάδα, ένα φως. Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο, τους πάντες για τις προσευχές τους. Να συνεχίσουν έτσι, να προσεύχονται για το κοριτσάκι μου, να γίνει γρήγορα καλά», είπε ο κ. Σαμαρτζής και ευχαρίστησε το προσωπικό του νοσοκομείου τονίζοντας πως «ήταν και είναι όλοι άψογοι».

«Αυτό μου μας συνέβη δεν μπορούμε να το πιστέψουμε ακόμα», λέει ο κ. Λουκάς. Σύμφωνα με τον ίδιο, την ώρα που πυροβολήθηκε το παιδί, τρώγανε μέσα στο σπίτι και ξαφνικά είδαν την μικρή να καταρρέει με τον ίδιο να καταλαβαίνει πως το παιδί είχε τραυματιστεί.

«Εδώ οι γιατροί έκαναν τα πάντα, τους ευχαριστώ πολύ», τονίζει. «Μας έχουν πει να ελπίζουμε. Έγινε το θαύμα», δήλωσε.

Εμφανώς συγκινημένος, ο πατέρας της 8χρονης είπε πως η οικογένεια χάρηκε πολύ όταν η Αλεξία βγήκε από τη ΜΕΘ.

«Το θαύμα έχει γίνει και πιστεύουμε πως θα συντελεσθεί ολοκληρωμένο», δήλωσε στο Star Κεντρικής Ελλάδας ο πατέρας Αλέξιος, θείος της 8χρονης Αλεξίας. 

«Tο παιδί μας βγήκε από μία μεγάλη δοκιμασία» τόνισε ο πατέρας Αλέξιος που ευχαρίστησε όλους εκείνους που προσευχήθηκαν και συνεχίζουν να προσεύχονται για το κορίτσι.

«Αισθανόμαστε πως οι προσευχές τους φτάνουν στον θρόνο του Θεού μας, εισακούγονται», τόνισε ο πατέρας Αλέξιος, που ευχαρίστησε επίσης τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Παίδων.

«Έχουμε πολύ δρόμο αλλά πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά με τη βοήθεια του Θεού πάντα», είπε ο θείος της 8χρονης και ευχαρίστησε το ιατρικό νοσηλευτικό προσωπικό.

Η 8χρονη Αλεξία νοσηλεύεται εκτός κινδύνου για τη ζωή της ενώ έχει ανοιχτά τα μάτια της, κινεί τα άκρα της και προφέρει ήχους, σύμφωνα με τον διοικητή του Παίδων, Μανώλη Παπασάββα.

Το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν για την Αλεξία:

«Η ασθενής Σ.Α. από 24ώρου νοσηλεύεται πλέον εκτός της Μονάδος Εντατικής θεραπείας σε Χειρουργικό Τμήμα. 

Είναι απύρετη, δεν επικοινωνεί, αλλά έχει ανοικτούς τους οφθαλμούς, κινεί τα άκρα ομότιμα και προφέρει ήχους. 

Δεν παρουσιάζει σημεία ή συμπτώματα ενδοκρανίου υπερτάσεως και υποβάλλεται σε φυσιοθεραπεία. 

Θα γίνει επανέλεγχος από τους νευρολόγους του Νοσοκομείου προκειμένου να τροποποιηθεί η φαρμακευτική αγωγή. Εκτιμούμε ότι έχει διαφύγει πλέον τον κίνδυνο ζωής χωρίς όμως να είμαστε σίγουροι περί της προγνώσεως». 

Η 8χρονη Αλεξία τραυματίστηκε από αδέσποτη σφαίρα ενώ έπαιζε στην αυλή του σπιτιού της στις Θεσπιές ανήμερα του Πάσχα. Παρέμεινε διασωληνωμένη και σε βαθιά καταστολή στη ΜΕΘ του Παίδων για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Στα μέσα Μαΐου οι γιατροί επιχείρησαν να την αποσωληνωνόσουν, ωστόσο μέσα σε λίγες μέρες την διασωλήνωσαν ξανά.

Εν τέλει η Αλεξία αποσωληνώθηκε στα τέλη Μαΐου και πλέον οι γιατροί πρέπει να αποτιμήσουν τη νευρολογική της κατάσταση.