Όλα ξεκίνησαν μετά την απόφαση του δικαστηρίου για επιβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 30.000 ευρώ, σε έναν 37χρονο -ηγετικό μέλος του «Ρουβίκωνα»- που συνελήφθη για την καταδρομική επίθεση με μπογιές και καπνογόνα στη Βουλή. Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στη γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι: «Εμάς μας ήρθε και είναι 30.000 ευρώ άμεσα και πιθανόν, αν οι διαδόσεις της αστυνομίας μέσω των ΜΜΕ για 3 ακόμα ταυτοποιήσεις είναι αληθινές, το ποσό να φτάσει τις 120.000 ευρώ. Ή πληρώνουμε, ή από ένα έως τέσσερα μέλη μας θα βρεθούν φυλακή». 

Στο ίδιο κείμενο, τα μέλη του «Ρουβίκωνα» εξαπολύουν πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ότι βρίσκεται στο στάδιο «της τελικής του μεταμόρφωσης στον παραδοσιακό αριστερό πόλο του δικομματισμού». Μάλιστα παραθέτουν και τους τρόπους επικοινωνίας με τον Ρουβίκωνα, για όσους θέλουν να συνεισφέρουν, που είναι μέσω e-mail, facebook αλλά και με φυσική παρουσία σε γνωστό στέκι των Εξαρχείων. 

Αξίζει, τέλος, να σημειώσουμε ότι λίγες ώρες νωρίτερα ο φερόμενος ως αρχηγός της αναρχικής ομάδας, με ανάρτηση του στο Facebook, είχε προαναγγείλει τη σύλληψη του για το ίδιο περιστατικό και τον εγκλεισμό του στη φυλακή εάν η χρηματική εγγύηση που του επιβληθεί από το δικαστήριο είναι της τάξεως των 30.000 ευρώ.