Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ, κλιμάκιο του Σώματος Αδιάφθορων έφτασε στη Ρόδο για την υπόθεση του πρώτου βιασμού της Ελένης Τοπαλούδη, τον οποίο η ίδια η φοιτήτρια είχε καταγγείλει.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα ειπώθηκαν στην εκπομπή του Star, δεν διαπιστώθηκαν παραλείψεις ή αδιαφορία από την πλευρά των αστυνομικών. Οι καταθέσεις των κοριτσιών που πήγαν μαζί με την Ελένη στο αστυνομικό τμήμα, «ήταν τέτοιες που αυτοδίκαια σταμάτησε η έρευνα». 

«Ήταν ήρεμοι, είχαν εμμονή να τη σκοτώσουν»

Έναν αργό, επώδυνο και βασανιστικό θάνατο που έγινε με ιδιαίτερη σκληρότητα και σαδισμό είχε η Ελένη Τοπαλούδη, από τον 19χρονο και τον 21χρονο, τον Νοέμβριο του 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Σύμφωνα με το STAR, στο βούλευμα καταγράφεται πως η Ελένη έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, ενώ οι δύο νεαροί είχαν εμμονή να τη σκοτώσουν.

Στο βούλευμα που παρουσιάζει το STAR αναφέρεται πως οι δύο νεαροί αποφάσισαν από κοινού τη δολοφονία της φοιτήτριας, με την απειλή πως θα τους καταγγείλει να πυροδοτεί τον θυμό τους.

Ο 19χρονος και ο 21χρονος επιχείρησαν να στραγγαλίσουν την Ελένη Τοπαλούδη, την γρονθοκόπησαν, την απειλούσαν με μαχαίρι και την χτύπησαν με το ηλεκτρικό σίδερο. Ενώ η Ελένη Τοπαλούδη ήταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση οι δύο νεαροί την έριξαν στον γκρεμό, στην παραλία της Φώκιας.

Σύμφωνα με το βούλευμα, η εγκληματική συμπεριφορά τους παρουσιάζει ασυνήθη στοιχεία και μη αναμενόμενα, ακόμα και για τα πιο ειδεχθή εγκλήματα.

Οι κατηγορούμενοι, όπως αναφέρεται στο βούλευμα, ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, με τον ένα να έχει αποδεχτεί πλήρως τη συμπεριφορά του άλλου.

Η κράτησή τους έχει παραταθεί στις φυλακές Γρεβενών.