Στον κύριο Τζώρτζη φαίνεται να καταλογίζονται ευθύνες για τις εξελίξεις με τους εργολαβικούς εργαζομένους της ΔΕΠΑ και την αγωγή που κατατέθηκε χθες. 

Να υπενθυμίσουμε ότι την έντονη διαμαρτυρία της για τους χειρισμούς της ΔΕΠΑ και του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας εκφράζει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας (ΠΟΕ).

Για το λόγο αυτό μάλιστα η ΠΟΕ πραγματοποιεί απεργιακές κινητοποιήσεις για τις συμβάσεις των εργολαβικών εργαζομένων. Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση:

«Εδώ και 10 ημέρες είναι σε εξέλιξη ένας συντονισμένος απεργιακός αγώνας ΠΟΕ – ΕΝΕΡ ΔΕΠΑ – ΣΕΦΑ ΔΕΠΑ απαιτώντας Απ’ ευθείας εργασιακές σχέσεις με συμβάσεις αορίστου χρόνου με τις θυγατρικές του Ομίλου ΔΕΠΑ με ταυτόχρονη αναγνώριση της πραγματικής τους προϋπηρεσίας.

Έναν αγώνα που συμμετείχαν όλοι οι εργαζόμενοι με εργολαβική σχέση στον όμιλο ΔΕΠΑ.

Ένα αγώνα που τον στήριζε και τον στηρίζει η ΠΟΕ και τα σωματεία μέλη της , ΓΣΕΕ, ομοσπονδίες , Εργατικά Κέντρα , Σωματεία και φορείς.

Χθες θυροκολλήθηκε αγωγή στην Ομοσπονδία κατά των απεργιακών κινητοποιήσεων που εξήγγειλε η ΠΟΕ και κατά των δύο σωματείων μελών μας ΕΝΕΡ ΔΕΠΑ και ΣΕΦΑ ΔΕΠΑ για την συμμετοχή τους στην 5ήμερη Απεργία που προκήρυξε η ΠΟΕ . Αγωγή που τυπικά μεν έγινε από τις 2 εργολαβικές εταιρείες αλλά επί της ουσίας δόθηκε η εντολή από τους Διοικούντες της ΔΕΠΑ και την ανοχή του Υπουργείου Ενέργειας .

Επειδή δεν είναι η ώρα του απολογισμού αλλά η συνέχεια του έντιμου ειλικρινή και δίκαιου αγώνα,Επειδή οι εργολαβικοί εργαζόμενοι της ΔΕΠΑ είναι ήδη νικητές.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση της Διοίκησης της ΔΕΠΑ.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη τακτική του Υπουργείου που «σφυρίζει αδιάφορα» αναλύοντας προφανώς μόνο τα αποτελέσματα των εκλογών και επιτρέπει σε υπηρεσιακές Διοικήσεις να δρουν απεργοσπαστικά ποινοικοποιώντας τον αγώνα μας .

Μάλλον ξεχνούν ότι ο αγώνας αυτός δίνεται γιατί κάποιοι αποδείχτηκαν ανίκανοι να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους και νομίζουν ότι με μια απλή συγνώμη ξεχνιούνται όλα .

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου και τα σωματεία μέλη μας σήμερα Πέμπτη 30 Μάη , και ώρα 12μ. στα Δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, (Κτίριο 13, αίθουσα 106) , για να ενωθούμε όλοι μαζί στον αγώνα που δίνεται και στα δικαστήρια».

Πηγή: insider.gr