Ούτε μία ημέρα δεν σταμάτησαν οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ., από τον Νοέμβριο του 2016 όταν και εξαφανίστηκε από την περιοχή της Χαλάστρας Θεσσαλονίκης, για τον εντοπισμό του επιχειρηματία, Δημήτρη Γραικού.

Μάλιστα, προκειμένου να εντοπιστεί η σορός του 59χρονου χρησιμοποιήθηκαν ακόμη και ανιχνευτές μετάλλων του ΑΠΘ.

Κάπως έτσι, το απόγευμα της Πέμπτης οι Αρχές εντόπισαν το 4Χ4 αγροτικό αυτοκίνητο του Δημήτρη Γραικού, θαμμένο κάτω από τόνους λάσπης, σε κτηνοτροφική μονάδα στην ευρύτερη περιοχή του χωριού Ανατολικό Θεσσαλονίκης. Στο ίδιο σημείο βρέθηκε σε προχωρημένη αποσύνθεση και το πτώμα του 59χρονου επιχειρηματία, με τον 46χρονο ιδιοκτήτη της κτηνοτροφικής μονάδας να ομολογεί εντέλει την αποτρόπαια πράξη του. Σε αυτόν, άλλωστε, είχαν πέσει τους τελευταίους μήνες όλες οι υποψίες.

Τι ανακοίνωσε η Αστυνομία

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. για τη Θεσσαλονίκη, Αστυνόμος Β’ Χρήστος Δημητρακόπουλος, «σήμερα κλείνει ένας κύκλος ερευνών για τον εντοπισμό 59χρονου ημεδαπού που είχε εξαφανιστεί το Νοέμβριο του 2016 από την περιοχή της Χαλάστρας. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έχοντας επικεντρώσει τις έρευνές τους σε αγροτική έκταση του χωριού Ανατολικό, ζήτησαν τη συνδρομή και τη συνεργασία ομάδας επιστημόνων - ερευνητών του ΑΠΘ για την εξερεύνηση του υπεδάφους με εξειδικευμένη μέθοδο.

Υπό τον συντονισμό του Διευθυντή του εργαστηρίου εφαρμοσμένης γεωφυσικής του Τμήματος Γεωλογίας, πραγματοποιήθηκε γεωφυσική διασκόπηση σε μεγάλη αγροτική έκταση πέραν των ορίων ιδιοκτησίας του δράστη.

Αποτέλεσμα ήταν ο εντοπισμός φορτηγού οχήματος του θύματος σε βάθος και μάλιστα σε θέση ανατροπής.

Εξεταζόμενος ο δράστης, ομολόγησε την πράξη του, ενώ υπέδειξε σημείο πλησίον του ανευρεθέντος οχήματος, όπου είχε ενταφιάσει τη σωρό του εξαφανισθέντα, η οποία εντοπίστηκε και ανασύρθηκε έπειτα από εκσκαφή που πραγματοποιήθηκε με σκαπτικό μηχάνημα».

Τι υποστηρίζει ο δράστης

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Κατά την προανάκριση, ο 46χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος υποστήριξε ότι δεν ήθελε να σκοτώσει τον επιχειρηματία, αλλά υπήρχε μια προστριβή για το υπόλοιπο του χρέους κι απέδωσε τον θάνατο του στην «κακιά στιγμή». 

Ο 46χρονος, που αποδείχθηκε ότι ήταν ο δολοφόνος του Δημήτρη Γραικού, ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που τον είχε δει τη μοιραία ημέρα του Νοεμβρίου 2016, αφού φαίνεται ότι του παρέδωσε φάκελο με χρήματα για παλιότερο χρέος της τάξης των 17.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:
Με Κωνσταντίνο Μπογδάνο και Τάκη Φύσσα το ψηφοδέλτιο της ΝΔ για τις εθνικές εκλογές (pics)
Οι παραπλανητικές κινήσεις του δολοφόνου του Γραικού: Βγήκε σε τηλεοπτική εκπομπή και ευχόταν να βρεθεί (vid)
«MasterChef»: Το εντυπωσιακό ποσό που παίρνουν Κουτσόπουλος, Κοντιζάς και Ιωαννίδης