«Σκέφτομαι, ξανασκέφτομαι γιατί μετά από δυόμιση χρόνια σίγουρα όλα τα περιμέναμε. Καλύτερα να μου έλεγαν ότι τον σκότωσε με ένα μαχαίρι, μία και κάτω. Δεν υπέφερε. Ή με ένα όπλο. Αυτό το πράγμα δεν βγαίνει από το μυαλό μου, αυτή η φρίκη, όταν σκέφτομαι τι πέρασε αυτός ο άνθρωπος, δεν ξέρω, με στενοχωρεί πάρα πολύ, πάρα πολύ κι εμένα και τα παιδιά μου. Δεν του άξιζε τέτοιος θάνατος. Σε κανέναν δεν αξίζει τέτοιος θάνατος», λέει η Δέσποινα Γραικού στον ΑΝΤ1.

Η Δέσποινα Γραικού αναφέρει πως δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο δολοφόνος υποτίθεται ότι βοηθούσε στις έρευνες των Αρχών: «Έπαιρνε τον ανιψιό του συζύγου μου τηλέφωνο να ρωτήσει πως πάνε οι έρευνες, αν έχουμε κανένα νέο και κρίμα τον άνθρωπο. Και μένα με είχε πάρει μία φορά αν έχω καμία εξέλιξη, αν έχω μάθει τίποτα, όχι μόνο κυνικότητα, θράσος και συνεχίζει και το ίδιο έχω μάθει κι εκεί που κρατείται. Συνεχίζει να είναι κυνικός, το παίζει τρελός, τι να πω».

Την ίδια ώρα ο δικηγόρος της οικογένειας Γραικού, Νίκος Διαλυνάς, κάνει λόγο και για συνεργούς που μπορεί να βοήθησαν το δράστη να εξαφανίσει τον κτηνοτρόφο. «Υπάρχουν και άλλοι συμμέτοχοι και δίνω ένα στοιχείο, καταρχήν εργαζόταν στο στάβλο κάτι Ρουμάνοι οι οποίοι την άλλη μέρα εξαφανίστηκαν», ισχυρίζεται.

 

Η σορός του Δημήτρη Γραικού εντοπίστηκε 2,5 χρόνια μετά την εξαφάνισή του στο Ανατολικό, έξω από τη Θεσσαλονίκη. Η κηδεία του έγινε το Σάββατο στον Πεντάλοφο Θεσσαλονίκης.