Η μη πραγματοποίηση της προκηρυχθείσας στάσης εργασίας στους δήμους και της συγκέντρωσης έξω από το ΑΣΕΠ, οφείλεται στο ότι η ανεξάρτητη αρχή προχώρησε στη σταδιακή ανάρτηση των οριστικών πινάκων επιτυχόντων για τις 8.166 μόνιμες θέσεις στην καθαριότητα και στις υπόλοιπες ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων.

«Σε συνέχεια των σημερινών διαβεβαιώσεων για την έκδοση των οριστικών πινάκων της Προκήρυξης 3Κ/2018 αλλά χωρίς να υποχωρούμε ή να εφησυχάζουμε η αυριανή προκηρυχθείσα απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης 5 Ιουνίου 2019 αναστέλλεται.

Όλοι οι εργαζόμενοι παραμένουμε σε ετοιμότητα και προειδοποιούμε πως σε περίπτωση μη τήρησης για ακόμη μια φορά των δεσμεύσεων που δόθηκαν σήμερα, η Π.Ο.Ε.–Ο.Τ.Α. και οι εργαζόμενοι την ΠΕΜΠΤΗ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 θα βρεθούν στα γραφεία του Α.Σ.Ε.Π. και δεν θα φύγουν!!!

Επίσης, όπως ενημερωθήκαμε, είναι ήδη έτοιμη η τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών για την παραμονή των εργαζομένων με τους προσωρινούς πίνακες της 3Κ/2018 μέχρι την οριστική ανάληψη καθηκόντων των επιτυχόντων με τους οριστικούς πίνακες, προκειμένου να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία των Υπηρεσιών Καθαριότητας των Δήμων όλης της χώρας.

Η οριστική τοποθέτηση περίπου 9.000 εργαζομένων στις Υπηρεσίες Καθαριότητας είναι το αποτέλεσμα μιας συνολικής αγωνιστικής προσπάθειας που ξεκίνησε δυο (2) χρόνια πριν, μετά από σκληρές κινητοποιήσεις των εργαζομένων και αποτελεί την παρακαταθήκη της διαχρονικής θέσης της Π.Ο.Ε.–Ο.Τ.Α. για την προστασία του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των Υπηρεσιών Καθαριότητας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της η ΠΟΕ- ΟΤΑ.