Από πολλές πλευρές εκφράζονται φόβοι ότι την ημέρα των εκλογών θα υπάρξουν ανάλογου τύπου επεισόδια τα οποία θα έχουν ως συνέπεια την ακύρωση της διαδικασίας ανάδειξης των νέων πρυτανικών αρχών. 

Σύμφωνα με το voria.gr, o κίνδυνος αυτός ανέκυψε μετά την αλλαγή την οποία επέφερε η σημερινή κυβέρνηση στον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών, μέσω κάλπης, ακυρώνοντας την ηλεκτρονική ψηφοφορία μέσω της οποίας είχαν αναδειχθεί οι απερχόμενες πρυτανικές αρχές.

Η εφορευτική επιτροπή που ανέλαβε την ευθύνη των εκλογών αναφέρει πως θα στηθούν κάλπες σε 15 διαφορετικά σημεία εντός του ΑΠΘ και αν ακόμη και σε ένα από αυτά υπάρξει παρακώλυση, ή ακόμα μόνο σε μία κάλπη, οι εκλογές θα ακυρωθούν στο σύνολό τους.

Σε μια τέτοια περίπτωση ο νόμος επαναφέρει τη δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας η οποία, εφόσον ακυρωθεί αυτή της 11ης Ιουνίου, θα διενεργηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Τα επεισόδια της Τρίτης 4 Ιουνίου στον έβδομο όροφο του ΑΠΘ ήταν τα τρίτα κατά σειρά την τελευταία εβδομάδα.

Τα όσα διαδραματίστηκαν στα γραφεία της Πρυτανείας την Τρίτη περιέγραψε στον ΣΚΑΙ ο πρόεδρος του Τμήματος Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών Κωνσταντίνος Τοκμακίδης, ο οποίος κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων για την επίθεση που δέχθηκε.

Ο κ. Τοκμακίδης κατήγγειλε ότι δέχθηκε μια γροθιά στο πρόσωπο από φοιτητή, ο οποίος του είχε αρπάξει το κινητό από τα χέρια. 

«Βγήκα από μια συνάντηση και όταν βρέθηκα στον χώρο που ήταν τα άτομα, είδα μια φοιτήτρια να τραβάει βίντεο. Της ζήτησα να σταματήσει, αυτή αντέδρασε. Όταν πήρα το κινητό μου να ακυρώσω ένα άλλο ραντεβού που είχα, ένας φοιτητής μού το άρπαξε και αρνιόταν να το δώσει… Πήγα να του το πάρω, και τότε δέχθηκα μια γροθιά στο πρόσωπο. Με έπιασαν οι αντιπρυτάνεις και με πήγαν σε άλλο γραφείο, απ' όπου και ενημέρωσα την αστυνομία. Τότε οι φοιτητές άρχισαν να τραβούν τα καλώδια του τηλεφώνου και εκείνη τη στιγμή δέχθηκα δεύτερο χτύπημα. Μού είπαν θα με πετάξουν από το παράθυρο» ανέφερε ο κ. Τοκμακίδης.

Παράλληλα ο καθηγητής ισχυρίστηκε πως δεν θυμάται αν χτύπησε κάποιον καθώς ήταν εκτός εαυτού. Σύμφωνα με τον ίδιο, η αστυνομία έφτασε στο ΑΠΘ 25 λεπτά μετά το περιστατικό.

Από την πλευρά τους οι φοιτητικοί σύλλογοι καταγγέλλουν τον καθηγητή για άσκηση βίας και βιντεοσκόπησαν ένα μέρος του επεισοδίου.