Για την κόντρα ανάμεσα στις δύο κόρες της Ζωής Λάσκαρη, Μάρθα Κουτουμάνου και Μαρία Ελένη Λυκουρέζου, που βρίσκονται στα χαρακώματα με ανταλλαγές εξωδίκων από τα τέλη του 2018, πήρε θέση ο πατέρας της δεύτερης, Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Αιτία της διαμάχης είναι η εκποίηση της βίλας της ηθοποιού στο Πόρτο Ράφτη. Όταν η Ζωή Λάσκαρη έφυγε από τη ζωή τον Αύγουστο του 2017 δεν άφησε πίσω της διαθήκη. Μοναδικοί κληρονόμοι της είναι ο σύζυγός της Αλέξανδρος Λυκουρέζος και οι κόρες της Μάρθα Κουτουμάνου και Μαρία - Ελένη Λυκουρέζου. Ο κ. Λυκουρέζος κατέθεσε δήλωση αποποίησης κληρονομιάς, ενώ οι δυο αδερφές έκαναν αποδοχή με το ευεργέτημα της απογραφής, βρίσκοντας χρέη. Αποφάσισαν, λοιπόν, να εκποιήσουν το μέρος της περιουσίας που είναι απαραίτητο για την κάλυψη των χρεών και κατόπιν, συμφώνησαν στην πώληση της βίλας στο Πόρτο Ράφτη.

Στην πορεία, ωστόσο, η Μάρθα δυσκολευόταν να δώσει τα νέα κλειδιά του σπιτιού σε οποιονδήποτε, καθώς μέσα περιέχει άκρως προσωπικά αντικείμενα της μητέρας της. Για τον λόγο αυτόν, η Μάρθα διεμήνυσε στην αδελφή της ότι «το σπίτι είναι διαθέσιμο να το επισκεφτεί οποιοσδήποτε σοβαρός υποψήφιος αγοραστής, οποιαδήποτε ημέρα και ώρα, κατόπιν συνεννόησης μαζί μου».
Κάπως έτσι άρχισε η ανταλλαγή εξωδίκων τον Δεκέμβριο του 2018, και οι δύο κόρες της Ζωής Λάσκαρη θα δώσουν ραντεβού τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στα δικαστήρια.

Μιλώντας στην εκπομπή «Μαζί σου» της Τατιάνας Στεφανίδου στον ΣΚΑΪ, ο κ. Λυκουρέζος έδωσε τη δική του εκδοχή για όσα έχουν γίνει: «Μετά τον θάνατο της Ζωής όλα έγιναν με απόλυτη τάξη. Η συμφωνία ήταν το ταχύτερο να αδειάσει το σπίτι στο Πόρτο Ράφτη για να μπορέσει ή να πωληθεί ή να μισθωθεί. Το σπίτι ανήκει εξίσου και στις δύο, εγώ αποποιήθηκα. Δυστυχώς, η Μάρθα αποφάσισε τελικά να μείνει στο σπίτι και όχι μόνο αυτό, επί 2 ολόκληρα χρόνια αρνείται να δώσει τα κλειδιά στην άλλη ιδιοκτήτρια που είναι η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου. Γι’ αυτό και αναγκάστηκε η Μαρία Ελένη να καταφύγει στο δικαστήριο γιατί δεν ήθελε να προκαλέσει οξύτητα πηγαίνοντας στο σπίτι που είχε κάθε δικαίωμα να πάει. Το δικαστήριο προ ημερών την διόρισε προσωρινή διαχειρίστρια και υποχρέωσε την πλευρά της Μάρθας να παραδώσει τα κλειδιά, το οποίο υποτίθεται ότι θα γίνει αύριο, μετά από 2 ολόκληρα χρόνια! Η συμπεριφορά της Μάρθας τα δύο τελευταία χρόνια είναι τουλάχιστον ανεξήγητη! Ακόμα και τους πίνακες τους χαρίσαμε στη Μάρθα. Υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες οικονομικές, οι οποίες θα επιλυθούν με την πώληση του ακινήτου».

Ο γνωστός ποινικολόγος αναφέρθηκε και στο διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και το θέατρο. «Η Ζωή Λάσκαρη είχε επιλέξει τη Μαρία Ελένη Λυκουρέζου να είναι στο θέατρο, μαζί είχαν παίξει το πρώτο έργο. Η Μάρθα Κουτουμάνου ουδέποτε ενδιαφέρθηκε ουσιαστικά για το θέατρο. Από μικρή η Μαρία Ελένη το παρακολουθούσε, η Ζωή μαζί με τη Μαρία Ελένη πήγαινε στο θέατρο. Η Μάρθα με τη Ζένια Μπονάτσου, την αγαπημένη της κόρη που με αποκαλούσε παππού, μεγάλωσαν όλα αυτά τα χρόνια στο Πόρτο Ράφτη. Τη φιλοξενούσαμε, εκεί έμενε, εκεί κοιμόταν, εκεί έτρωγε, δεν προσέφερε τίποτε απολύτως οικονομικά, δεν εργαζόταν, δεν μπορούσε. Συνεπώς, με αγάπη τη μεγάλωσα σαν τέταρτο παιδί μου, όπως και τη Ζένια σαν εγγονή μου. Μάλιστα, η Ζωή είχε και ένα διαμέρισμα στην οδό Ομήρου που ανήκει και στα δύο κορίτσια και η Μαρία Ελένη πρότεινε να εγκατασταθεί εκεί η Ζένια για να είναι στο κέντρο της Αθήνας κι εγώ δαπάνησα ένα πολύ σημαντικό ποσό για να επισκευαστεί το σπίτι, το οποίο είχε πολλά προβλήματα, υγρασία και άλλα.

Η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου έμενε σε άλλα σπίτια που νοίκιαζε κατά καιρούς. Στο σπίτι στο Πόρτο Ράφτη μέναμε η Ζωή Λάσκαρη, η Μάρθα Κουτουμάνου, η Ζένια Μπονάτσου κι εγώ. Η διανομή έγινε με απόλυτη τάξη και ησυχία και πολλές μέρες ήταν παρών ο κοινός φίλος των κοριτσιών, Μάκης Σούλης. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν η Μάρθα αποφάσισε να μείνει στο σπίτι και αρνείτο για δύο ολόκληρα χρόνια να δώσει τα κλειδιά του σπιτιού στη συνιδιοκτήτρια αδελφή της».