Εκτός Διοικητικού Συμβουλίου βρέθηκαν οι τρεις συνδικαλιστές που κατηγορούσε το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, για «νόθους και εργοδότες συνέδρους» στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων και έπειτα και σε εκείνο της ΓΣΕΕ, με αποτέλεσμα κανένα από τα δυο να μην πραγματοποιηθεί. 

Με τελεσίδικη απόφαση του Δικαστηρίου και αφού πάρθηκε υπόψη η ακροαματική διαδικασία των μαρτύρων και τα αποδεικτικά στοιχεία, στο νέο ΔΣ της ΟΙΥΕ, δεν ορίστηκαν ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας, οι οποίοι ως μέλη και του ΔΣ της ΓΣΕΕ, αποτέλεσαν «πέτρες του σκανδάλου» και αιτία που δεν πραγματοποιήθηκε και το Συνέδριο της ΓΣΕΕ. 

Η απόφαση του Δικαστηρίου έκανε πλήρως δεκτό το κείμενο 90 σελίδων της ΔΑΣ (της παράταξης που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) αποκλείοντας τους τρεις συνδικαλιστές.

Σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ, αναφέρει: «Η συνδικαλιστική μαφία, που όλο αυτό το διάστημα μιλούσε για τρομοκρατία, για τραμπούκους και για στοιχεία που τάχα είχε στα χέρια της, οι λαλίστατοι "συνδικαλιστές" των social media, αυτοί που με ψέματα, συκοφαντίες, λάσπη και με στοχευόμενα sites γνωστής προέλευσης που σχετίζονται με τους ίδιους προσπάθησαν να σηκώσουν σκόνη για να κρύψουν τη δυσοσμία τους, βρίσκονται εκτός του ΔΣ. Οι παρεμβάσεις υπέρ τους από την κυβέρνηση, την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ μέχρι και από τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής δεν ήταν αρκετές για να κρύψουν τις βρωμιές τους.

Ο σημερινός συσχετισμός που αποτυπώνεται στην ΟΙΥΕ και κατ’ επέκταση και στη ΓΣΕΕ είναι προϊόν εκβιασμών, νοθείας και της εργοδοτικής παρέμβασης. Οι επικεφαλής των παρατάξεων (ΠΑΣΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ/ομάδα Βασιλόπουλου, ΔΑΚΕ) που συγκροτούσαν ως σήμερα το προεδρείο της ΟΙΥΕ και με έπαρση μιλούσαν για την υπεράσπιση των δημοκρατικών διαδικασιών και πως τάχα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έβγαιναν λαβωμένες από τις αρχαιρεσίες, είναι αυτοί που σήμερα δεν ορίζονται στο ΔΣ λόγω των αποδεικτικών στοιχείων που προσκόμισαν οι δυνάμεις της ΔΑΣ δηλαδή των συναλλαγών τους με την εργοδοσία και της ιδιότητάς τους ως εργοδότες».