Μαθητές δημοτικού σχολείου, ηλικίας 11 και 12 χρονών έφεραν από το σπίτι κρασί και τσικουδιά σε σχολική εκδρομή. Σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν στην ιστοσελίδα zarpanews.gr κι όπως παραδέχθηκε ακόμα και ο διευθυντής του επίμαχου δημοτικού σχολείου, κατά την διάρκεια εκδρομής σε χωριό της ενδοχώρας των Χανίων, παιδιά είχαν φέρει από το σπίτι τους αλκοόλ, κάτι όμως που έγινε αντιληπτό από τους δασκάλους, που τους αφαίρεσαν τα ποτά. Κατά πόσον τα παιδιά πρόλαβαν να πιουν ή αν είχαν κι άλλο κρασί ή τσικουδιά στις τσάντες τους, είναι άγνωστο.

Την καταγγελία στην ιστοσελίδα της Κρήτης έκανε μια μητέρα η οποία ανέφερε:

«Χθες 04/06/2019 σε προγραμματισμένη εκδρομή του σχολείου σε χωριό του νομού Χανίων παρέα  παιδιών  τα περισσότερα της Στ' τάξης του δημοτικού κρατούσαν από το σπίτι τους κρασί και τσικουδιές, με αποτέλεσμα την ώρα του φαγητού να πιούν και να μεθύσουν…σύμφωνα με τις μαρτυρίες της κόρης μου διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Χανίων δύο παιδιά, μπορείτε να το διαπιστώσετε από τα καταγεγραμμένα περιστατικά του νοσοκομείου στα επείγοντα.

Αναρωτιέμαι η διεύθυνση του σχολείου με τους δασκάλους που τα συνόδευαν, πού ήταν την δεδομένη στιγμή που τα παιδιά έπιναν και όχι κρυφά αλλά στο τραπέζι που έτρωγαν;;;;

Ο κάθε γονιός εμπιστεύεται το παιδί του, στα χέρια των δασκάλων που υποτίθεται είναι υπεύθυνοι για την σωματική τους ακεραιότητα. Παιδιά ηλικίας από 11 έως 12 ετών να είναι σε κατάσταση μέθης σε σχολική εκδρομή, αδιανόητο…»