Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ANT1, o «ερασιτέχνης φωτογράφος» υποσχέθηκε στην άτυχη Λίνα καριέρα μοντέλου, έβγαλε φωτογραφίες της φοιτήτριας και στη συνέχεια μαζί με τους άλλους δύο φίλους του δημοσίευσαν το υλικό στα social media.

«Αν όντως έχουν κάνει κάτι, αν είναι όντως ένοχοι, ναι βέβαια, δεν πρέπει να τιμωρηθούν με τον ανάλογο τρόπο; Λογικά ναι, γιατί ποτέ δε σταματούν. Κάποια άλλη κοπέλα ίσως να έχει την τύχη της δικής μου της Γαλήνης και αυτό δεν θα το ήθελα» λέει η κυρία Σταυρούλα Τομπάζη.

«Τελικά μετά από 2,5 χρόνια είδαμε λίγο φως στον ορίζοντα, περιμένουμε πώς και πώς να γίνει το δικαστήριο» λέει η μητέρα της αδικοχαμένης φοιτήτριας, που από την πρώτη στιγμή υποστήριζε ότι πρόκειται για ανθρωποκτονία και όχι για αυτοκτονία, όπως θεωρήθηκε αρχικά. 

Στο εδώλιο του κατηγορούμενου κάθονται τρεις άνθρωποι, που φέρονται να «έσπρωξαν», μετά από ροζ εκβιασμό, την 22χρονη φοιτήτρια από τον 9ο όροφο της φοιτητικής εστίας.

«Δεν περιμένω κάτι τρελό, θα είμαι με το “γιατί”. Πάντα θα είναι το “γιατί”. Αλλά πιστεύω στη δικαιοσύνη και ευελπιστώ ότι έστω και λίγο αργά θα πάρει μια μικρή δικαίωση η ψυχή της Γαλήνης».

Υπενθυμίζεται ότι η Λίνα Κοεμτζή, φοιτήτρια του ΑΠΘ, βρέθηκε στο κενό από τον 9ο όροφο της φοιτητικής εστίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης τον Νοέμβριο του 2016.