Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού μετά και το μείζον θέμα του αναβατορίου ΑΜΕΑ της Ακρόπολης ενημερώνει ότι έχει ζητηθεί η παραίτηση της προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών και του προϊσταμένου του Τμήματος Αρχαιολογικών Έργων και Μελετών. Η λειτουργία του αναβατορίου ΑΜΕΑ απασχόλησε την πολιτική ηγεσία σε απόλυτη προτεραιότητα επί αρκετούς μήνες, τόσο για την αποκατάσταση της λειτουργίας του όσο και για την άμεση υλοποίηση νέας μόνιμης λύσης, ζητώντας παράλληλα τη βελτίωση συνολικά της λειτουργίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης. Ωστόσο, η ανταπόκριση στο συγκεκριμένο περιστατικό οδήγησε στο να ζητηθούν οι παραιτήσεις λόγω ολιγωριών και σειράς λανθασμένων χειρισμών για τη διαχείριση του κορυφαίου μνημείου της χώρας που αποτελεί και ένα από τα σημαντικότερα όλης της ανθρωπότητας».

Το ζήτημα του αναβατόριου ήρθε ξανά στην επικαιρότητα, μετά από επιστολή διαμαρτυρίας του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού της Νέας Ραιδεστού, σύμφωνα με την οποία μαθητής του σχολείου ο οποίος κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο δεν μπορούσε να ανέβει στον βράχο της Ακρόπολης γιατί το αναβατόριο ήταν εκτός λειτουργίας.

Όπως καταγράφουν στην επιστολή, ο μαθητής έβαλε τα κλάματα όταν συνειδητοποίησε ότι δεν μπορούσε να ανέβει στον Ιερό Βράχο αλλά ευτυχώς, ο πατέρας του με άλλους γονείς και συμμαθητές του 12χρονου, τον σήκωσαν στα χέρια και τελικά έφτασε στην Ακρόπολη.