Ο Ζαχίρ Γιαβαρί βρίσκεται στη Λέσβο για να μαγειρέψει εθελοντικά σε πρόσφυγες και μετανάστες στο «Home for All», φαγητό, που μοιράζεται εν συνεχεία στο ΚΥΤ της Μόριας με τα βαν της κοινωνικής κουζίνας.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

👌👌👍👍

A post shared by zahir yawary (@zahiryawary) on

Κατά τη διάρκεια δοκιμασίας στο ριάλιτι μαγειρικής, όπου δεν μπορούσε να ταξιδέψει ο ίδιος -στο πλαίσιο επάθλου- στη Ρώμη, ο Ζαχίρ, είχε εκμυστηρευτεί στον coach του, Λεωνίδα Κουτσόπουλο, την επιθυμία του να μαγειρεύει για άστεγους και ανθρώπους, που, όπως και ο ίδιος, στερούνται και τα απαραίτητα:«Θα ήθελα να ανοίξω ένα εστιατόριο, όπου μια μέρα την εβδομάδα θα φιλοξενώ άστεγους, να έρχονται και να τρώνε. Έχω μείνει κι εγώ άστεγος, το έχω ζήσει...», είχε πει ο Ζαχίρ.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Σαν το χωριό πουθενά...

A post shared by zahir yawary (@zahiryawary) on

Έχοντας ζήσει τις δυσκολίες της προσφυγιάς, όταν σε ηλικία 11 ετών βρέθηκε από το Αφγανιστάν στο Ιράν και μετέπειτα στην Ελλάδα, ο Ζαχίρ εξηγεί στο «Νησί»: «Ήθελα πολύ να έρθω στο νησί. Χαίρομαι πραγματικά που είμαι εδώ και έχω τη δυνατότητα να μαγειρέψω μαζί με φίλους για αυτούς τους ανθρώπους. Σίγουρα περνάνε δύσκολα. Δεν είναι ευχάριστες οι συνθήκες που ζουν», σημειώνει.

«Ήρθα να μαγειρέψω για αυτούς τους ανθρώπους, αλλά παράλληλα θέλω και προσπαθώ να μιλάω αρκετά μαζί τους. Αυτό που τους λέω είναι πως μέσα στην ατυχία τους είναι και τυχεροί. Γιατί έχουν ένα πιάτο φαγητό και κάπου να μείνουν».

«Τους ζητώ να είναι δυνατοί, να έχουν υπομονή και επιμονή, να μην το βάζουν κάτω ποτέ. Μόνο έτσι θα καταφέρουν να ζήσουν μια καλύτερη ζωή», καταλήγει ο Ζαχίρ.

Πηγή: www.stonisi.gr