Τριάντα ετών σήμερα ο Μιχαηλίδης, έγινε γνωστός ως ο «τοξοβόλος του Συντάγματος» όταν τον Φεβρουάριο του 2011 εμφανίστηκε, σε επεισόδια που έγιναν κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην πλατεία Συντάγματος, να σηκώνει ένα τόξο και να βγάζει βέλος, με σκοπό να το εκτοξεύσει προς το κοινοβούλιο. Εκείνη την ημέρα είχε συλληφθεί από τους αστυνομικούς -χρειάστηκε σχεδόν μία ολόκληρη διμοιρία ΜΑΤ για να μπορέσει να τον ακινητοποιήσει-, αλλά στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Πριν απ’ αυτή είχαν προηγηθεί άλλες δύο συλλήψεις και πιο συγκεκριμένα το 2006 για συμμετοχή σε επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και το 2007 για συμμετοχή σε επεισόδια έξω από το Μον Παρνές. Και τις δύο φορές είχε αθωωθεί.

Ωστόσο, ούτε μετά το 2011 έπαψε να απασχολεί τις Αρχές με τους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής για τουλάχιστον ένα χρόνο να εξετάζουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για μέλος της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε κατηγορηματικά.

Το 2013, μαζί με άλλους πέντε νεαρούς, συνελήφθη για ένοπλη ληστεία σε δύο τράπεζες στο Βελβεντό Κοζάνης (σ.σ. ακολούθησε κινηματογραφική καταδίωξη με τους δράστες να παίρνουν προσωρινά όμηρο έναν πελάτη).

Τότε είχε προκληθεί σάλος από το γεγονός ότι οι συλληφθέντες είχαν εμφανή σημάδια κακοποίησης -αν και οι Αρχές επιχείρησαν να τα «σβήσουν» ψηφιακώς. Ο Μιχαηλίδης είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 23 ετών και 9 μηνών για ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη, κατά τη διάρκεια της οποίας είχαν τραυματιστεί δύο αστυνομικοί και ένας νεαρός, καθώς και για τις ένοπλες ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης.

Ο «τοξοβόλος του Συντάγματος» ήταν αριστούχος μαθητής, ενώ είχε πάρει και βραβείο σε μαθηματικό διαγωνισμό κατά τα μαθητικά του χρόνια. Μάλιστα, είχε βραβευτεί από την πρώην υπουργό Παιδείας, Μαριέτα Γιαννάκου, που είχε χαρίσει -σε εκείνον και τους υπόλοιπους βραβευμένους- ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Στις Πανελλήνιες πέρασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, όπου άρχισε για μικρό διάστημα να σπουδάζει.

Κατά την παραμονή του στις Αγροτικές Φυλακές Τίρυνθας διέμενε σε σπιτάκι στον περίβολο των φυλακών ενώ εκτελούσε καθήκοντα βοσκού αιγοπροβάτων.

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. είναι σε πλήρη εξέλιξη.