Το σημερινό Athens Pride είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου και από νωρίς γέμισε πολύχρωμες σημαίες το κέντρο της Αθήνας, με χιλιάδες κόσμου να πραγματοποιεί παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις περηφάνειας δεν είχαν μόνο υποστηρικτές αλλά προκάλεσαν και αντιδράσεις, αφού ο γνωστός ιερομόναχος πατέρας Κλεομένης και ομάδα υποστηρικτών του πραγματοποίησαν διαμαρτυρία κρατώντας σταυρούς κι ελληνικές σημαίες. Για να μην προκληθεί κάποιο επεισόδιο, επενέβησαν αστυνομικοί και απομάκρυναν τον π. Κλεομένη καθώς και υποστηρικτές του από το σημείο.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο μερικές από τις απαράδεκτες δηλώσεις του πατέρα Κλεομένη:

Ωστόσο, δεν μπόρεσαν να αμαυρώσουν στο παραμικρό το εορταστικό κλίμα και τα μηνύματα ανεκτικότητας και αλληλοσεβασμού.

«Το Athens Pride 2019 τονίζει τον ρόλο του δρόμου ως δημοκρατικού χώρου διεκδίκησης, επανάστασης αλλά και θριάμβου μπροστά στην αδικία και τη βιαιότητα.

Στις 8 Ιουνίου 2019 θα βγούμε ξανά περήφανα στους ιστορικούς δρόμους της Αθήνας. Αλλά δεν αρκεί αυτό. Σε κάθε δρόμο που περπατάμε, διεκδικούμε την ελευθερία μας και την ασφάλειά μας από οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης και βίας. Ο δρόμος μάς ανήκει εξίσου. Ο δρόμος έχει τη δική μας ιστορία», σημειώνουν οι διοργανωτές.

Μετά την παρέλαση και έως τα μεσάνυχτα στην πλατεία Συντάγματος θα στηθεί ένα μεγάλο υπαίθριο πάρτι με συμμετοχή του Φοίβου Δεληβοριά, της Ελένης Φουρέιρα, της Τάμτα και άλλων καλλιτεχνών.

Η Βουλή φωταγωγήθηκε στα χρώματα του ουράνιου τόξου

Η Βουλή των Ελλήνων, με την ευκαιρία των σημερινών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας 2019, αναδεικνύει το μήνυμα του σεβασμού του δικαιώματος κάθε ανθρώπου στον αυτοπροσδιορισμό της έμφυλης ταυτότητάς του, με τη συμβολική φωταγώγηση της πρόσοψής της στα χρώματα του ουράνιου τόξου, απόψε, από τις 21:00 έως τις 23:30.

Να σημειώσουμε πως το φετινό Athens Pride συμπίπτει εφέτος με τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Stonewall.

Δείτε τη συλλογή με τις φωτογραφίες: