Ο δικηγόρος του 21χρονου Ροδίτη, Θεόδωρος Μαντάς, επεσήμανε πως η συμπεριφορά του Ροδίτη στις φυλακές δεν έχει να κάνει με το έγκλημα.

«Έχουμε κάποια συμπεριφορά μέσα στη φυλακή από νέο παιδί, 20χρονο παιδί, να πούμε όμως ότι οι όποιες συμπεριφορές δεν συνδέονται με την επικείμενη δίκη. Η μεταγενέστερη συμπεριφορά η οποία είναι κατά κύριο λόγο βλαπτική για τον εαυτό του δεν συνδέεται με τα στοιχεία της δικογραφίας, τα γεγονότα, τα περιστατικά με τα οποία χάθηκε η ζωή μιας νέας κοπέλας. Δεν θα επιθυμούσα να σχολιάσω τα περιστατικά στις φυλακές, τα οποία αποδίδονται συχνά με υπερβολή και σημαντική απόκλιση από την πραγματικότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ζήτησε να υπάρξει ο σεβασμός που υπάρχει προς την οικογένεια Τοπαλούδη και προς την οικογένεια του 21χρονου «που κατά κάποιο τρόπο βιώνει τον δικό της Γολγοθά».

Υπενθυμίζεται πως ο 21χρονος είχε επιτεθεί φραστικά σε σωφρονιστικό υπάλληλο λέγοντας του «θα σε βρω έξω και θα σε γ@@@@ω» και του επιβλήθηκε πειθαρχική ποινή. Παράλληλα δημοσιεύματα αναφέρουν πως συχνά ερχόταν στα χέρια με άλλους κρατουμένους, άλλαζε συνεχώς κελιά ενώ αρνήθηκε να μπει και στο κελί του.

Οργισμένοι οι γονείς της Ελένης 

Οι γονείς της φοιτήτριας, προχώρησαν σε μηνύσεις ζητώντας να τιμωρηθούν όσοι επιχείρησαν να αμαυρώσουν τη μνήμη της φοιτήτριας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Γιάννης Τοπαλούδης, πατέρας της 21χρονης κοπέλας είπε «Από την πρώτη στιγμή που έπεσαν στην αντίληψή μας αυτές οι αναρτήσεις, εξουσιοδοτήσαμε τους δικηγόρους μας να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες».

«Αυτά είναι μαχαιριές, είναι καρφιά στην ψυχή της και της αδικοχαμένης Ελένης και οποιουδήποτε αδικοχαμένου ανθρώπου και όσων μένουν πίσω» είπε o πατέρας της Ελένης,.

«Πρέπει αυτοί οι νοσηροί άνθρωποι να καθίσουν στο εδώλιο, δεν γίνεται να σπιλώνουν την ψυχή ενός ανθρώπου που έχει φύγει άπω κοντά μας».

Με βάση πληροφορίες του ΑΝΤ1 έχουν εντοπιστεί τα ηλεκτρονικά ίχνη ενός ατόμου και σύντομα θα κληθεί σε απολογία.