Σύμφωνα με όσα αναφέρει το neakriti.gr, εδώ και καιρό κάποια παιδιά στο σχολείο που φοιτά ο μαθητής, τον αποκαλούσαν «τουρκάκι» επειδή η μητέρα του είναι από την Τουρκία. Πριν από λίγες ημέρες οι συνομήλικοι του παιδιού και ένας μαθητής Γυμνασίου, επιτέθηκαν στο παιδί, τον κλώτσησαν και, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του neakriti.gr, του πέταξαν μέχρι και δυναμιτάκια και κατέγραψαν το περιστατικό σε βίντεο από τα κινητά τους.

«Δε θα κάνουμε κι άλλο Γιακουμάκη», δήλωσε στο neakriti.gr συγγενικό πρόσωπο του παιδιού, που με θλίψη θυμάται την υπόθεση του αδικοχαμένου Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Εξειδικευμένος πανεπιστημιακός ψυχολόγος παρακολουθεί το παιδί και οι γονείς, με τα έγγραφα των ειδικών και του νοσοκομείου και με σχετικό φωτογραφικό υλικό θα απευθυνθούν στη δικαιοσύνη. Σύμφωνα με τη μητέρα του μικρού, ο μαθητής εξετάσθηκε από τους γιατρούς του Νοσοκομείου Ρεθύμνου όπου και διαπιστώθηκαν μώλωπες.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ επικοινώνησε με τον πρόεδρο του συλλόγου Εκπαιδευτικών Ρεθύμνου Στέλιο Ορφανουδάκη, ο οποίος δήλωσε πως δεν έχει ενημερωθεί ούτε γνωρίζει για το θέμα επισημαίνοντας ότι σε συνάντηση του συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε χθες δεν διατυπώθηκε ούτε αναφέρθηκε κάτι σχετικό.

Πληροφορίες επίσης αναφέρουν ότι όσα συνέβησαν στον μαθητή αφορούν σε εξωσχολικό χώρο και εκτός ωρών μαθημάτων. Ενημέρωση από πλευράς του νοσοκομείου Ρεθύμνου και τον διοικητή του Γιώργο Φραγκιαδάκη αναφέρει πως ο μικρός εξετάσθηκε από τους γιατρούς των εξωτερικών ιατρείων στις 25.05.2019 χωρίς όμως να γνωστοποιηθεί στους γιατρούς ο λόγος που προσήλθε και αν αφορούσε βία και σχολικό εκφοβισμό.