Μία από τις μαχαιριές που δέχτηκε ο νεαρός ήταν λίγα χιλιοστά από την καρδιά του ενώ ακόμα μία του τρύπησε τον πνεύμονα. Ο 19χρονος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο, αρχικά στον Ευαγγελισμό και στην συνέχεια στην καρδιοχειρουργική Μονάδα του Ιπποκράτειου όπου οι γιατροί άμεσα τον χειρούργησαν και τελικά, όπως όλα δείχνουν του έσωσαν την ζωή, καθώς εάν δεν έμπαινε στο χειρουργείο η κατάσταση της υγείας του θα ήταν απρόβλεπτη.

«Είχε άγιο το παιδί, αυτό θα πω, Είχε πολλαπλά τραύματα στον θώρακα και στην κοιλιά, περίπου οκτώ ή εννέα. Πήγε στο Γεννηματά αρχικά το παιδί», δήλωσε ο καρδιοχειρουργός του Ιπποκράτειου, Βασίλης Λόζος, στον ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με τον γιατρό, στην αρχή ο 19χρονος δεν ήθελε να χειρουργηθεί: «ήταν λίγο αρνητικός σε αυτό, φοβόταν το παιδί, χρειάστηκαν δύο, τρεις προσπάθειες να τον πείσω. Τελικά οδηγηθήκαμε στο χειρουργείο, ευτυχώς. Διαπιστώσαμε πως υπήρχε μία μεγάλη, πολύ μεγαλύτερη τρώση στο μυοκάρδιο και μάλιστα δίπλα σε στεφανιαίο αγγείο, ένα χιλιοστό περίπου από το στεφανιαίο αγγείο που θα μπορούσε να του κοστίσει τη ζωή επί τόπου του παιδιού».

Το περιστατικό έγινε τα ξημερώματα του Σαββάτου όταν η παρέα του 19χρονου (δύο κορίτσια και ένας ανήλικος) επέστρεφε στο σπίτι μετά από διασκέδαση. Στο πεζοδρόμιο της οδού Ματζαγριωτάκη πέρασαν από δίπλα τους οι δυο άγνωστοι νταήδες, επίσης νεαρής ηλικίας και ο ώμος του ενός ακούμπησε στον ώμο του 14χρονου, με αποτέλεσμα άμεσα να του ζητήσει το λόγο και να αρχίσει να τον σπρώχνει. Εκεί επενέβη ο 19χρονος με αποτέλεσμα να δεχθεί τις μαχαιριές.

«Ερχόταν από πίσω και έσπρωξε τον 14χρονο και μπήκε ο Αλέξης και λέει γιατί το κάνεις αυτό και μετά ξαναπήγε και άρχισε και τον μαχαίρωνε», δηλώνει η μητέρα του 19χρονου.

Ο 19χρονος φέτος δίνει Πανελλήνιες Εξετάσεις προκειμένου να μπει στην Ιατρική Σχολή και σύμφωνα με τον θεράπων ιατρό θα μπορέσει να συμμετάσχει στις επαναληπτικές του Σεπτεμβρίου, καθώς θα του το επιτρέψει η κατάσταση της υγείας του.

Οι έρευνες για τους δράστες

Μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί έχουν πάρει καταθέσεις από τα τρία παιδιά που βρίσκονταν μαζί με τον νεαρό.

Εξετάζεται η σύνδεση της δολοφονικής επίθεσης με ακόμα δύο περιστατικά που προηγήθηκαν του τραυματισμού του 19χρονου που έγιναν σε διπλανό παρκάκι.

Συγκεκριμένα δυο άτομα, των οποίων τα χαρακτηριστικά προσομοιάζουν με αυτά των δραστών, ζήτησαν το λόγο από άλλους δυο νεαρούς διότι τους… στραβοκοίταζαν. Οι δυο νέοι είχαν μαζί ένα σκύλο ράτσας πιτ μπουλ και έτσι γλίτωσαν την επίθεση, καθώς όρμησε ο σκύλος.

Το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε λίγη ώρα μετά την πρώτη επίθεση σε δυο ανήλικους μαθητές 17 ετών, οι οποίοι επίσης… στραβοκοίταξαν τους δυο. Ευτυχώς και σε αυτή την περίπτωση οι δυο μαθητές το έβαλαν στα πόδια και γλίτωσαν την επικείμενη επίθεση.

Οι αστυνομικοί έχουν ήδη πάρει βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες καταστημάτων και πολυκατοικιών και μέσω αυτού προσπαθούν να εντοπίσουν την ταυτότητα των δυο δραστών.