«Σε δωμάτιο ταφέα που έχει τον απόλυτο χειρισμό ο ίδιος μπορεί να υπάρχει μέχρι και μία σορός», είπε επίσης ο διευθυντής στο OPEN, με αποτέλεσμα να επέμβει on air ο ταφέας που είναι αρμόδιος για την εν λόγω αίθουσα.

«Έχετε αδιάλυτα; Θα χρεώσετε εμένα; Ε; Εγώ; Πες το στα ίσα. Εμένα θα χρεώσετε; Να εξηγήσεις, για πες τα. Εγώ είμαι 22 χρόνια εδώ μέσα, να σας τα πουν οι κύριοι και μετά εγώ» είπε αρχικά και στη συνέχεια ισχυρίστηκε πως «τους έλεγα ότι δεν έχω χώρους και τα βάζαμε εδώ (σ.σ. αίθουσα με στοιβαγμένες σορούς). Που να τα βάλω στο κεφάλι μου; Που να τα έβαζα; Έλεγα συνέχεια πως δεν έχουμε χώρους να θάψουμε τους πεθαμένους. Τα χόρτα ήταν εκεί πάνω, ο συνάδελφος που πήγε να κουρέψει χτύπησε το πόδι του. Τι να κάνω εγώ; Που να τους πάω τους νεκρούς; Πείτε μου εσείς. Που να τους πάω; Τους βάζω στο δωμάτιο!».

«Ο κύριος διευθυντής λέει ότι εγώ φταίω. Εγώ κάνω την εκταφή. Όταν εγώ μπαίνω και λέω πως δεν έχω να θάψω τον πεθαμένο και πρέπει να έχω μέσα δέκα σορούς, τους το έχω πει. Εγώ φταίω κύριοι για όλα, κλείστε με φυλακή», ανέφερε ο υπάλληλος και απευθυνόμενος στον διευθυντή είπε «βγάλτε το φίδι από την τρύπα εσείς για πάρτι σας και αφήστε εμένα».

«Όλοι οι ταφείς που κάνουμε εκταφές, όταν είναι αδιάλυτα τα κρατάμε μέχρι να βρούμε χώρο. Για δυο, τρεις μέρες, ανάλογα», ανέφερε.

«Από όλο το προσωπικό ο συγκεκριμένος βιάστηκε και επιβαρύνει τη θέση του λέγοντας πως κάνουν όλοι το ίδιο, αφού ένας το κάνει. Εμείς έχουμε παρακολούθηση των σορών», δήλωσε ο διευθυντής και είπε πως δεν έριξε... στον συγκεκριμένο υπάλληλο την ευθύνη!

«Κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό. Το νεκροταφείο είναι κορεσμένο. Γίνονται ταφές όσες ακριβώς είναι και οι εκταφές κάθε μέρα. Η δυναμικότητά μας εξαντλείται γύρω στις 12 ταφές τη μέρα και εκταφές. Σε περίπτωση που βγει ένα αδιάλυτο είναι αδύνατο λόγω της αυξημένης ζήτησης, να παραμείνει στην ίδια θέση. Οι ταφείς έχουν όλη την ευθύνη», ισχυρίστηκε ο διευθυντής.

Παράλληλα διέψευσε ισχυρισμούς πως υπάρχουν σοροί θαμμένες για 20 συνεχόμενα χρόνια στις οποίες δεν έγινε εκταφή λόγω αγορασμένου οικόπεδου τάφου.

«Θέλετε να κατηγορήσετε εμένα. Εγώ είμαι ένας απλός εργάτης. Θέλετε να με κατηγορήσετε για όλα, στείλτε με φυλακή να τελειώνουμε», είπε από την πλευρά του ο εργαζόμενος.

Για τις μαύρες σακούλες που ήταν στο πάρκινγκ του νεκροταφείου ο διευθυντής είπε πως κανονικά δεν... βρίσκονταν στο σημείο αλλά μετακινήθηκαν επειδή υπήρχε φόβος για εκδήλωση πυρκαγιάς.

 

Στο νεκροταφείο Σχιστού καταγράφηκαν πρωτοφανείς εικόνες με υπολείμματα από εκταφές όπως μαξιλάρια, κομμάτια από κάσες, ρούχα και οτιδήποτε μπορεί να βρίσκεται μέσα στον τάφο, σε μαύρες σακούλες στο πάρκινγκ. Παράλληλα σοροί τυλιγμένες με σεντόνια βρίσκονται μέσα σε αίθουσα προκειμένου να ταφούν στον τομέα αδιάλυτων. Ο κανονισμός σε αυτές τις περιπτώσεις προβλέπει ότι η σορός πρέπει να ταφεί στον τομέα αδιάλυτων και απαγορεύεται η παρακράτηση σε οποιοδήποτε χώρο καθώς επίσης και ο καθαρισμός της.