Το περιστατικό, σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι γονείς της μαθήτριας, έγινε στις 29 Μαΐου. Αυτό που τους σόκαρε είναι η προσπάθεια αποσιώπησης του περιστατικού από τη διεύθυνση του σχολείου αλλά και η αδιαφορία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να το χειριστεί. Μάλιστα, όπως λέει ο παππούς της μικρής, δεν ενημερώθηκαν καν οι γονείς του παιδιού από την πρωτοβάθμια ή τη διεύθυνση του σχολείου.

«Υπήρξε απαξίωση του γεγονότος, υποτίμηση του περιστατικού και μάλιστα αρχικά αρνήθηκαν ότι το παιδί κλειδώθηκε στην αίθουσα με υπαιτιότητα της δασκάλας και μάλιστα προσπάθησαν να ρίξουν ευθύνες στο παιδί. Τελικά μου είπαν “ε και τι έγινε που κλειδώθηκε; έπαθε τίποτα; δεν έπαθε!"» καταγγέλλει η μητέρα του 10χρονου κοριτσιού.

Όπως αναφέρει ο ΑΝΤ1, όταν κατάλαβε ότι κλειδώθηκε στην τάξη της, η μαθήτρια έφτασε στο παράθυρο της αίθουσας και κρέμασε το κεφαλάκι της έξω για να ζητήσει βοήθεια. Τελικά μία άλλη δασκάλα του σχολείου άνοιξε στο κοριτσάκι μετά από περίπου 15 λεπτά. 

«Δεν αντιλαμβάνονταν τον κίνδυνο που αντιμετώπισε το παιδί και το μέμφονταν συνεχώς οπότε αναγκάστηκα να καταθέσω αγωγή» λέει η μητέρα της.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα απομακρύνθηκε με εντολή του υπουργείου Παιδείας ένας δάσκαλος στη Ρόδο, που κλείδωσε έναν 9χρονο μαθητή στην τάξη του για περίπου 20 λεπτά.