«Μου είπε η νοσοκόμα πολλές φορές ότι ήταν θαύμα το ότι έζησα» λέει ο 19χρονος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Περιγράφοντας τη στιγμή της επίθεσης, κατά την οποία δέχτηκε 9 μαχαιριές, προσπαθώντας να προστατεύσει τον 14χρονο φίλο του, λέει: «Γυρνάγαμε από ένα Ίντερνετ Καφέ που ήμουν με τους φίλους μου και τους συναντάμε αυτούς τους δύο στο δρόμο. Κάτι μας λένε, δεν δώσαμε σημασία. Ε κάναμε να φύγουμε, ο φίλος μου έφτυσε κάτω, το είδε ένας αυτό και μας πλησίασε και έβγαλε μαχαίρι. Εκείνη τη στιγμή τρόμαξα αρκετά για τους υπόλοιπους» περιγράφει ο 19χρονος Αλέξης. «Δεν τους γνωρίζαμε. Αυτοί αγριεύτηκαν για κάποιο λόγο μαζί μας. Βγάλανε μαχαίρι, το οποίο εγώ αρχικά νόμιζα ότι ήταν κλειδί, μάλιστα, αλλά με το που έβγαλε το μαχαίρι, αμέσως η πρώτη μου σκέψη ήταν να ορμήσω να τον αρπάξω για να μην έχει χώρο να κινηθεί και χτυπήσει κανένας άλλος», συνεχίζει.

«Με κοπάνησε στο αμάξι, παλέψαμε, αυτός με μαχαίρωνε και μετά με είδε που ήμουν γεμάτος αίματα και μάλλον σηκώθηκε και έφυγε επειδή φοβήθηκε. Όταν τελείωσε η πάλη, δεν είχα καν καταλάβει ότι είχα μαχαιρωθεί και μάλιστα 9 φορές. Ξαπλώνω στο πεζοδρόμιο και παλεύω να πάρω ανάσα μέχρι να φτάσω στο νοσοκομείο» περιέγραψε ο 19χρονος.

Ο 19χρονος, αφού σώθηκε σχεδόν από θαύμα, τώρα το μόνο που σκέφτεται είναι οι εξετάσεις για να περάσει στην Ιατρική Σχολή. «Δίνω τον Σεπτέμβρη. Εκεί που χαροπάλευα μέσα στο ασθενοφόρο για τη ζωή μου σκέφτηκα “τουλάχιστον έχω λίγο παραπάνω χρόνο για διάβασμα”» λέει γελώντας.