Οι τρεις νεαροί κατηγορούνται για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων και φέρονται ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση θανάτου της Λίνας Κοεμτζή,

Η δίκη των τριών νεαρών, που κατηγορούνται για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων καθώς φέρονται ως οι υπαίτιοι που διέρρευσαν άσεμνες φωτογραφίες της 22χρονης στο διαδίκτυο, αναβλήθηκε λόγω απουσίας ενός εξ αυτών και ορίστηκε για τις 11 Δεκεμβρίου.

Στο εδώλιο του πλημμελειοδικείου Γιαννιτσών θα καθόταν ο ερασιτέχνης φωτογράφος που έταξε καριέρα μοντέλου στη Λίνα. Κατηγορείται ότι το υλικό που εξασφάλισε από την κοπέλα, το διέρρευσε σε δύο φίλους του και όλοι μαζί κατηγορούνται ότι το διέρρευσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Ταυτόχρονα είναι σε εξέλιξη έρευνα στη Θεσσαλονίκη για τις συνθήκες θανάτου της ατυχής φοιτήτριας μετά και την παρέμβαση της Εισαγγελέως τους Αρείου Πάγου.

«Ο ερασιτέχνης φωτογράφος έτσι πως τον αποκαλούν και θα τον αποκαλώ κι εγώ πάντα μια ζωή, είναι η αρχή και το τέλος της Γαλήνης μου. Έτσι ξεκίνησε όλη η ιστορία, από εκεί ξεκίνησε και κατέληξε εκεί που ήταν να καταλήξει. Είναι η αρχή και το τέλος αυτό θα το φωνάζω μια ζωή. Δεν σεβάστηκαν τίποτα πραγματικά. Δεν σεβάστηκαν ένα κορίτσι, μια ψυχή, πάνω από όλα έναν άνθρωπο», είπε η μητέρα της Λίνας, Σταυρούλα Τομπάζη.

«Αν όντως έχουν κάνει κάτι και αν όντως είναι ένοχοι δεν πρέπει να τιμωρηθούν με την ανάλογη τιμωρία που πρέπει; Λογικό ναι, γιατί ποτέ δεν σταματούν. Κάποια άλλη κοπέλα ίσως να έχει την τύχη της δικής μου της Γαλήνης και αυτό δεν θα το ήθελα, αυτό είναι ένα μήνυμα προς άλλα παιδιά έτσι. Και σε αυτά τα παιδιά που θέλουν να κάνουν κακό. Όχι δεν τους φταίει κανένας. Πραγματικά» τονίζει η κυρία Τομπάζη, που βρίσκεται στα δικαστήρια. «Ευελπιστώ να δικαιωθεί κάποια στιγμή η ψυχή της», τόνισε.

«Περιμέναμε πάρα πολύ καιρό, πέρασαν 2,5 χρόνια, τελικά μετά από 2,5 χρόνια είδαμε λίγο φως στον ορίζοντα, περιμέναμε πώς και πώς να γίνει αυτό το δικαστήριο. Δεν περιμένω κάτι το τρελό, κάτι το παρανοϊκό, απλά θα είμαι με το Γιατί. Πάντα θα είναι το Γιατί. Αλλά πιστεύω στη δικαιοσύνη και ευελπιστώ έστω και λίγο αργά θα πάρει μία μικρή δικαίωση η ψυχή της Γαλήνης», καταλήγει η κυρία Τομπάζη.