Γενετικό υλικό, σε ένα μαντίλι με το οποίο ήταν τυλιγμένες 14 σφαίρες από πυροβόλο όπλο και είχε εντοπιστεί στο κρησφύγετο του Χριστόδουλου Ξηρού στην Ανάβυσσο το 2015, ταυτοποιήθηκε με έναν 33χρονο άνδρα που συνελήφθη στην Κατερίνη για ληστείες από ΑΤΜ τραπεζών

Όπως διευκρίνισε σε παρουσίαση της υπόθεσης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας, υποστράτηγος Μιλτιάδης Πουρσανίδης, ο 33χρονος ο οποίος έχει ποινικό παρελθόν μόνο για κλοπές, δεν αιτιολόγησε το γενετικό υλικό που βρέθηκε στο μαντίλι ούτε παραδέχθηκε την παρουσία του στην Ανάβυσσο.

Από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., διαπιστώθηκε ότι μαζί με άλλους δύο συνεργούς του οι οποίοι είναι προφυλακισμένοι, τον Αύγουστο του 2017 διέρρηξαν ΑΤΜ στο Σκούταρι Σερρών και αφαίρεσαν 52.000 ευρώ ενώ επιχείρησαν να παραβιάσουν άλλα δύο ΑΤΜ στο Δημητρίτσι Σερρών και στο Μακρύγιαλο Πιερίας. 

Στην τελευταία μάλιστα περίπτωση, κατά τη διαφυγή τους είχαν πυροβολήσει κατά αστυνομικών οι οποίοι είχαν σπεύσει στο σημείο. Σε έρευνα στο σπίτι του 33χρονου στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν 28 φυσίγγια και ένα πτυσσόμενο μαχαίρι. Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για το πώς συνδέονται ο 33χρονος με τον Χριστόδουλο Ξηρό συνεχίζονται.