Νωρίτερα, η κατηγορουμένη είχε οδηγηθεί στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, ενώπιον εισαγγελέα ώστε να της απαγγελθούν κατηγορίες και στη συνέχεια μετέβη στον ανακριτή για να απολογηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι η 68χρονη σκότωσε τη μητέρα της το πρωί του Σαββάτου, την τύλιξε σε μια κουβέρτα και την παράτησε στο πεζοδρόμιο επί της οδού Σινώπης 49, σε κοντινή απόσταση από το σπίτι στο οποίο ζούσαν μαζί στου Γουδή.

Μετά την αναγνώριση της ταυτότητας του θύματος, οι αστυνομικοί έλαβαν κατάθεση από την 68χρονη κόρη της. Αυτή μετά τις επίμονες ερωτήσεις των αστυνομικών, φέρεται να ομολόγησε ότι εκνευρίστηκε πάρα πολύ με τη μητέρα της και άρχισε να τη βρίζει και να τη χτυπά με αποτέλεσμα να βρει η ηλικιωμένη τραγικό θάνατο. 

Σύμφωνα με το βίντεο που αποκάλυψε χθες, Δευτέρα, το Open- η 68χρονη εμφανίστηκε στην οδό Παπαδιαμαντοπούλου στο Γουδί, να σέρνει με μεγάλη δυσκολία την κουβέρτα στην οποία ήταν τυλιγμένη η σορός της 92χρονης μητέρας της. Δύο λεπτά αργότερα, η 68χρονη επέστρεψε και πλησίασε έναν άνδρα, ο οποίος την παρακολουθούσε. Εκτιμάται ότι τον γνώριζε και προσπάθησε να του αποσπάσει την προσοχή. Η 68χρονη παρέμεινε στο σημείο για περίπου 5 λεπτά, παρακολουθώντας τι συνέβαινε. Οταν την συνέλαβαν οι αστυνομικοί, τους είπε ότι άφησε στο σημείο τη μητέρα της επειδή δεν είχε δύναμη να την απομακρύνει περισσότερο από το σπίτι της. 

Σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα ο θάνατος της είχε επέλθει μερικές ώρες πριν από την ανεύρεση του πτώματος, το οποίο έφερε κακώσεις στο πρόσωπο και στα άνω άκρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απολογία της ήταν ιδιαίτερα σύντομη, ενώ η γυναίκα φέρεται να ισχυρίζεται πως η ίδια η μητέρα της της είχε ζητήσει να την σκοτώσει. Παράλληλα, μετά από αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης, Σπύρου Δημητρίου, διατάχθηκε η διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης προκειμένου να εξακριβωθεί η κατάσταση της υγείας της. Όπως ανέφερε ο κ. Δημητρίου για την εντολέα του, «έχει συνειδητοποιήσει την πράξη της, αλλά όχι το παράνομο και το άδικο αυτής. Ζούσε επί χρόνια σε ένα νοσηρό υπόβαθρο, το οποίο ενισχύθηκε με τα προβλήματα υγείας της υπερήλικης. Ανέκαθεν, ακόμη και ως παντρεμένη, ζούσε μαζί τη μητέρα της».

Σήμερα αναμένονται και τα αποτελέσματα της νεκροψίας - νεκροτομής προκείμενου να διαπιστωθούν τα ακριβή αιτία του θανάτου της ηλικιωμένης.