Κλαριά και πριονίδι από τις πληγείσες περιοχές έχουν αφεθεί στο οικόπεδο επί της λεωφόρου Μαραθώνος προκαλώντας την ανησυχία των κατοίκων για μία νέα πυρκαγιά.

Εκτός από τον κίνδυνο πυρκαγιάς, κάτοικοι μιλούν στον ΑΝΤ1 και για τη μόλυνση από τα συγκεντρωμένα υλικά, καθώς ποντίκια και φίδια είναι καθημερινό φαινόμενο στην περιοχή. Οι κάτοικοι έχουν κοινοποιήσει το πρόβλημα σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και δίνουν έναν μήνα διορία για να απομακρυνθεί το «βουνό» από καμμένα ξύλα διαφορετικά θα προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Το σχέδιο, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 είναι τα υλικά που μεταφέρονται στο συγκεκριμένο οικόπεδο να θρυμματίζονται και στη συνέχεια το θρυμματισμένο υλικό να μεταφερθεί σε δασική έκταση καθ' υπόδειξη του υπουργείου Περιβάλλοντος.

«Βρίσκεται σε απόσταση δύο μέτρων από τη λεωφόρο Μαραθώνος. Ακάλυπτο. Το παραμικρό μπορεί να δημιουργήσει ανάφλεξη» δηλώνει στον ΑΝΤ1 ο κ. Δεληχάτσιος, μέλος του συντονιστικού οργάνου των κατοίκων του Νέου Βουτζά. «Η τελευταία ενημέρωση ήταν ότι σύντομα θα έχουμε σύμβαση με εργολάβο. Διαδικαστικό, γραφειοκρατικό είναι το θέμα και δημιουργεί τόσο μεγάλο κίνδυνο» συμπληρώνει.