Γεννήθηκε στη Μεγάλη Βρετανία και από το 2006 τουλάχιστον όταν ξεκίνησε η εγκληματική του δράση μετεξελίχτηκε σε έναν από τους μέτρ της απάτης!

Η μπλε Ferrari με την οποία κυκλοφορούσε εσχάτως κίνησε την περιέργεια των αστυνομικών της Ασφάλειας, οι οποίοι το απόγευμα της Πέμπτης πέρασαν χειροπέδες στον 41χρονο «φαντομά» και την 38χρονη σύντροφο του, η οποία αντιμετωπίζει την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία.

Ο Γ.Π. ή G.A.J. όπως είναι το αγγλικό όνομα του, είχε καταφέρει να πουλήσει ακόμη και... ανύπαρκτα γιοτ σε επιχειρηματίες που μέχρι σήμερα κλαίνε τα χρήματα τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δεκάδες διωκτικά έγγραφα από δικαστήρια της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των Ιωαννίνων, ενώ μέχρι πρότινος η αίσθηση που υπήρχε είναι ότι κρύβονταν στο εξωτερικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και στενοί συγγενείς τους δεν είχαν ιδέα που κρύβεται τα τελευταία χρόνια.

Όπως φαίνεται από τις μέχρι στιγμής έρευνες της ΕΛ.ΑΣ., ο 41χρονος Γ.Π. επέστρεψε στην Ελλάδα στο τέλος του 2018 και τουλάχιστον από τον Νοέμβριο έστησε μία ακόμη απάτη.

Πιο συγκεκριμένα, έπειθε ανυποψίαστους πολίτες ότι μπορεί να τους εξασφαλίσει ηλεκτρικές - ηλεκτρονικές συσκευές σε χαμηλές τιμές.

Αρχικά τις συσκευές αγόραζε στην πραγματική τους αξία από διάφορες επιχειρήσεις και τις μεταπωλούσε στις χαμηλές τιμές που είχε υποσχεθεί. Με αυτόν τον τρόπο εδραίωσε την αξιοπιστία του και έπεισε για την φερεγγυότητα της δραστηριότητάς του.

Οι όλο και αυξανόμενοι υποψήφιοι αγοραστές προέβαιναν σε κατάθεση της προσφερόμενης από αυτόν χαμηλής τιμής, σε ατομικούς λογαριασμούς ενός 39χρονου συνεργού του και της 38χρονης συντρόφου του.

Στο «κόλπο» είχε εμπλακεί κι ένας ακόμη 39χρονος ο οποίος «ψάρευε» πελάτες για λογαριασμό του «φαντομά» με τη μπλε Ferrari. Κάπως έτσι εισέπραττε τις προκαταβολές των επόμενων υποψηφίων αγοραστών και κάλυπτε τη διαφορά μεταξύ αρχικής τιμής και χαμηλότερης προσφερόμενης τιμής των συσκευών (σ.σ. μέθοδος «πυραμίδα»).

Όμως, τον Ιανουάριο του 2019 κι έχοντας ήδη εισπράξει πλήθος προκαταβολών, διέκοψε την παράδοση των συσκευών που του είχαν παραγγείλει οι ανυποψίαστοι πελάτες. Από τη μέχρι στιγμής έρευνα και από την ταυτοποίηση 39 υποθέσεων εξαπάτησης πολιτών, στην Αττική αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, έχει πιστοποιηθεί η είσπραξη εκ μέρους του ποσού των 42.372,4 ευρώ. Μάλιστα, στους λογαριασμούς των συνεργών του το χρονικό διάστημα από το Νοέμβριο του 2018 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2019, κινήθηκε όγκος συναλλαγών συνολικού ύψους 230.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν την Παρασκευή στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Το «αμαρτωλό» γραφείο στο Κολωνάκι και οι πωλήσεις... αέρα

Ο παλιός γνώριμος των Αρχών με τα περισσότερα από 149 χρόνια φυλακή σε... εκκρεμότητα, το πάλαι ποτέ είχε δημιουργήσει κάποιες εταιρίες με ευφάνταστες επωνυμίες, έχοντας ως έδρα ένα πολυτελές γραφείο στο Κολωνάκι. Εκεί έκανα τα ραντεβού του και πουλούσε ανύπαρκτα πολυτελή αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, σκάφη αναψυχής, κινητά, ηλεκτρονικές συσκευές, τρόφιμα, ποτά κ.ά. Μάλιστα, δεν είχε διστάσει να εκμεταλλευτεί και κολλητό του φίλο, από τον οποίον πήρε 120.000 ευρώ για σκάφος που είδε μόνο σε... φωτογραφίες.

Σε κάποια θύματα εμφανιζόταν ως λογιστής γνωστού εφοπλιστή, ανιψιός ιδιοκτήτη αεροπορικής εταιρίας, και ενοικίαζε σκάφη αναψυχής, ακριβά αυτοκίνητα, στέλνοντας πλαστά εμβάσματα.

Σε ορισμένους εμφανιζόταν ως «ανεξάρτητος συνεργάτης» του ΟΔΔΥ, ο οποίος τους έβρισκε πολυτελή οχήματα σε πολύ χαμηλές τιμές καθιστώντας τους ως δήθεν μοναδικούς πλειοδότες. Έδιναν προκαταβολή αλλά αυτοκίνητο δεν έβλεπαν...