Ο Άγγος παραδέχτηκε ενώπιον του δικαστηρίου και μετά από επίμονες ερωτήσεις της προέδρου, Μαρίας Λεπενιώτη, πως ήταν ο άνθρωπος που πραγματοποίησε το πρώτο και κρίσιμο τηλεφώνημα από την καφετέρια «Κοράλλι» στο Κερατσίνι, το οποίο είχε ως συνέπεια τη συγκρότηση Τάγματος Εφόδου το οποίο επιτέθηκε στον Παύλο Φύσσα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Άγγος ειδοποίησε τον Iωάννη Καζαντζόγλου, στέλεχος της Τοπικής Νίκαιας, ο οποίος φέρεται να μίλησε στον Ιωάννη Πατέλη, πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, που ειδοποίησε τον πρώην βουλευτή και νυν ευρωβουλευτή, Γιάννη Λαγό, με συνέπεια να σταλεί ομαδικό μήνυμα στα στελέχη της οργάνωσης στη Νίκαια.

Η διαδικασία των απολογιών ξεκίνησε την Πέμπτη 20 Ιουνίου, τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη της δίκης.

Πρώτος καταθέτει ο Ιωάννης Άγγος ο οποίος την Πέμπτη διηγήθηκε τα όσα συνέβησαν το βράδυ της 13ης Σεπτεμβρίου 2013 όταν βρέθηκε στην καφετέρια «Κοράλλι», δίπλα στην παρέα του Φύσσα, μαζί με τον συγκατηγορούμενο του Λέοντα Τσαλίκη για να δουν τον αγώνα Ολυμπιακός -Παρί Σεν Ζερμέν.


Ο Ιωάννης Άγγος απολογείται

Ο Ιωάννης Άγγος ισχυρίστηκε ότι ήταν η παρέα του δολοφονηθέντος Παύλου Φύσσα που τους προκάλεσε λεκτικά, χωρίς ο ίδιος και η παρέα του να αντιδράσουν. Αρχικά βέβαια, ο απολογούμενος Άγγος είχε ισχυριστεί πως όλα τα τηλεφωνήματα που έκανε σε μέλη της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, της οποίας ήταν και ο ίδιος μέλος, αφορούσαν είτε τον αγώνα, είτε κάποια θέματα ενόψει της ίδρυσης «Σωματείου στην Ζώνη του Περάματος». 

Ακόμα ισχυρίστηκε ότι ήταν εξαιτίας «της λεκτικής επίθεσης που δέχθηκαν στην καφετέρια», το ότι αποφάσισαν να φύγουν λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου του αγώνα και ότι βρίσκονταν στο σπίτι του, όταν λίγο μετά τα μεσάνυχτα άκουσε φασαρία και συγκεκριμένα «τα ουρλιαχτά της κοπέλας του Φύσσα», οπότε κατέβηκε κάτω.

Εκεί, σύμφωνα με τον ίδιο, ενημερώθηκε από αστυνομικό της ΔΙΑΣ πως «μαχαίρωσαν ένα παλικάρι και έχουν πιάσει κάποιον Ρουπακιά». Σύμφωνα και πάλι με την απολογία του, ο Ιωάννης Άγγος, τότε επέστρεψε στο σπίτι του και τηλεφώνησε στον πυρηνάρχη της Νίκαιας, Γιώργο Πατέλη ώστε να τον ρωτήσει για τον Ρουπακιά, τον οποίο γνώριζε. Ο Ιωάννης Άγγος, ισχυρίστηκε πως ο Γιώργος Πατέλης, δεν ήξερε τίποτα.  

Για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, κατηγορούμενοι για απλή συνέργεια, εκτός του Ιωάννη Άγγου, είναι επίσης οι:

 • Αναστάσιος - Μάριος Αναδιώτης
 • Γεώργιος Δήμου
 • Ελπιδοφόρος Καλαρίτης
 • Ιωάννης Βασίλειος Κομιανός
 • Κωνσταντίνος Κορκοβίλης
 • Αναστάσιος Μιχάλαρος
 • Γεώργιος Πατέλης γραμματέας της τοπικής οργάνωσης Νίκαιας, πυρηνάρχης της οργάνωσης
 • Σταύρος Σαντοριναίος
 • Γεώργιος Σκάλκος
 • Γεώργιος Σταμπέλος
 • Γεώργιος - Χρήστος Τσακανίκας
 • Λέων Τσαλίκης
 • Αθανάσιος Νικόλαος Τσόρβας
 • Αριστοτέλης Χρυσαφίτης

Οι απολογίες των εμπλεκομένων για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα αναμένεται να κορυφωθούν με την απολογία του Γιώργου Ρουπακιά, που κατηγορείται ως φυσικός αυτουργός της δολοφονίας.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς βρέθηκε στο δικαστήριο κατά την έναρξη των απολογιών. 

Η Μάγδα Φύσσα αντίκρισε τον κατηγορούμενο για τη δολοφονία μετά από περίπου τρία χρόνια. Όταν ο Ρουπακιάς προσήλθε στη δικαστική αίθουσα, η κυρία Φύσσα άρχισε να κλαίει, σχεδόν κατέρρευσε. Παρόντες της προσέφεραν νερό και την ρώτησαν αν χρειαζόταν βοήθεια.

Στη συνέχεια η Μάγδα Φύσσα εξήλθε για λίγο της δικαστικής αίθουσας προκειμένου να ηρεμήσει.

Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, το δικαστήριο θα περάσει στις απολογίες όσων εμπλέκονται στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του Αιγύπτιου αλλιεργάτη αλλά και μελών του ΠΑΜΕ.

Με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης θα απολογηθούν 18 πολιτικά στελέχη της Χρυσής Αυγής που είχαν εκλεγεί βουλευτές το 2012 με το ψηφοδέλτιό της ανάμεσα στους οποίους και ο αρχηγός του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος.

Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών οι εισαγγελείς θα εισηγηθούν στους δικαστές για την ενοχή ή μη των κατηγορουμένων. Θα ακολουθήσουν οι συνήγοροι των δύο πλευρών με την Πολιτική Αγωγή να παρίσταται με συνολικά 12 συνηγόρους και την υπεράσπιση με δηλωθέντες περίπου 100. Αφού ολοκληρωθούν οι αγορεύσεις το δικαστήριο θα μπορεί να ανακοινώσει την απόφαση του.

Η απόφαση του δικαστηρίου εκτιμάται ότι θα ανακοινωθεί στα τέλη του 2019 ή στις αρχές του 2020