Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΗ, χωρίς ρεύμα είναι η Νέα Μάκρη, η Λούτσα και το Μάτι. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η γραμμή που φεύγει από την Λούτσα παρουσίασε βλάβη εξαιτίας προβλήματος στον μετασχηματιστή.

Αιτία του προβλήματος είναι η υπερφόρτωση του δικτύου και των καλωδιώσεων λόγων υψηλών θερμοκρασιών.  Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται για την αποκατάσταση των βλαβών.

Καταγγελίες για ελλείψεις σε υλικά και προσωπικό

Μιλώντας στα «Νέα», ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών Ελλάδας της ΔΕΗ Κώστας Μανιάτης αναφέρει ότι ο Διαχειριστής Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) που έχει την αρμοδιότητα των γραμμών και των υποσταθμών μέσης και χαμηλής τάσης «παρουσιάζει τεράστιες ελλείψεις υλικών και προσωπικού». Το αποτέλεσμα σύμφωνα με τον ίδιο είναι «να μη γίνεται σωστή συντήρηση του δικτύου και με τις πρώτες ακραίες καιρικές συνθήκες να εκδηλώνονται διακοπές ρεύματος».

Ο κ. Μανιάτης προσθέτει ότι από το σύνολο του προσωπικού του ΔΕΔΔΗΕ, «οι τεχνίτες είναι γύρω στους 2.000 και δεν αρκούν για τη συντήρηση του δικτύου διανομής και την αποκατάσταση βλαβών. Ιδίως στη θερινή περίοδο για προληπτικούς λόγους πολλοί συνάδελφοί μας μετακινούνται στα νησιά για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών ηλεκτροδότησης με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η άμεση επέμβαση σε περιπτώσεις βλαβών».

Ο ίδιος κάνει γνωστό ότι «αποχωρεί μεγάλος αριθμός προσωπικού και μόνο πέρυσι έφυγαν οικειοθελώς περίπου 300 άτομα που είναι στα όρια της συνταξιοδότησης. Οι εργαζόμενοι που μένουν πίσω είναι μεγάλης ηλικίας καθώς δεν έχουν γίνει προσλήψεις νέων».