Οι δύο νέοι που έχασαν τη ζωή τους ήταν φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινας (πρώην Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων του πρώην ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας).

Ο Σύλλογος Φοιτητών ΤΕΙ Φλώρινας εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του στις οικογένειες των δύο συμφοιτητών τους, όπως και ο σύλλογος Διδασκόντων αλλά και το Διοικητικό Προσωπικό της Γεωπονικής Σχολής. 

Η μητέρα του άτυχου ποδηλάτη έμαθε για τον θανάσιμο τραυματισμό του γιου της από την Τροχαία ενώ βρισκόταν στο σπίτι.

«Τελευταία φορά τον είδα το πρωί όταν έφυγε από το σπίτι. Έφυγε χαμογελαστός, ήταν πάντα χαμογελαστός», λέει η κυρία Μαρία στο STAR.

«Πήγαμε για αναγνώριση» είπε ο πατέρας από την πλευρά του και ανέφερε πως αγαπούσε πολύ τον αθλητισμό: «ασχολιόταν μόνο με τον αθλητισμό. Από μικρός, με το τρέξιμο, πολλά αθλήματα. Αύριο θα ορκιζόταν στη Γεωπονική».

«Είναι δυνατόν να μας φαν το παιδί στα καλά καθούμενα; Έφυγε και πήγε στο αντίθετο ρεύμα που βρισκόταν το παιδί. Ήταν πρώτο και το χτύπησε, μετά το δεύτερο, μετά τους άλλους. Οι άλλοι δεν έπαθαν τίποτα, οι δύο πρώτοι. Ήταν φίλοι, από τη Γεωπονική, σήμερα ορκίζονταν», δήλωσε ο κ. Θωμάς.

«Να προσέχουν αυτοί που οδηγούν. Τι να πω, έχασα το παιδί μου», καταλήγει.

«Είμαι από το πρωί δίπλα στον γιο μου. Είναι από τους τυχερούς. Το χτύπημά του δεν είναι τόσο σοβαρό, τον περιποιήθηκαν στο νοσοκομείο, έγινε συρραφή του τραύματος και περιμένουμε κάποιες μέρες να βγει από το νοσοκομείο», λέει ο κ. Αντώνης Τρίμπος, πατέρας ενός εκ των τραυματιών.

Αναφορικά με το δυστύχημα, αναφέρει πως οι ποδηλάτες «ούτε καν αντιλήφθηκαν τι έγινε γιατί το αυτοκίνητο που τους χτύπησε βγήκε ξαφνικά από μία στροφή και τους χτύπησε πλαγιομετωπικά. Κανένα από τα παιδιά δεν πρόλαβε να το πει ακούγονταν μόνο οι φωνές των παιδιών. Και δυστυχώς κατέληξαν δύο παιδιά. Την προηγούμενη μέρα είχαν πάει πολύ καλά στον ποδηλατικό γύρο της Καστοριάς και αποφάσισαν την επόμενη να συναντηθούν και να πάνε σε κάποια ταβέρνα να φάνε. Πριν πάνε αποφάσισαν να κάνουν μια βόλτα στα χωριά και 500 μέτρα πριν φτάσουν έγινε το ατύχημα. Το τι ακριβώς συνέβη και έφυγε στο αντίθετο ρεύμα το αυτοκίνητο δεν ξέρουμε».

Σύμφωνα με τον κ. Τρίμπο, ο γιος του ήταν ο πρώτος που σηκώθηκε και σταμάτησε ένα αυτοκίνητο που περνούσε από το σημείο, το οποίο τον μετέφερε και στο νοσοκομείο.

«Πράγματι είναι τυχερός ο γιος μου γιατί οι υπόλοιποι έχουν σοβαρά τραύματα. Μας έμεινε η πικρία και η στεναχώρια επειδή χάθηκαν δύο νέα παιδιά» είπε ο κύριος Τρίμπος.

Η Τροχαία αναζητά τα αίτια του δυστυχήματος που έγινε σε μια στροφή στο 1ο χιλιόμετρο του δρόμου Πτολεμαΐδας-Άρδασσας στοίχισε τη ζωή στους δύο ποδηλάτες.

Η 62χρονη γυναίκα που οδηγούσε το ΙΧ αυτοκίνητο βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας παρασύροντας και σκοτώνοντας τους δύο νέους, ενώ τραυμάτισε πολύ σοβαρά έναν και ελαφρύτερα ακόμα τρεις.