Ο 25χρονος Γιώργος Πράσσος από το Πλατανόρεμα Κοζάνης και ο 24χρονος Γιώργος Μίλτσης από τη Φλαμουριά Πέλλας φοιτούσαν μαζί στη Φλώρινα, έκαναν παρέα και έφυγαν μαζί από τη ζωή την Κυριακή όταν παρασύρθηκαν από ΙΧ αυτοκίνητο.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς και η μικρότερη αδερφή του Γιώργου Πράσσου που τον οδήγησαν στην τελευταία του κατοικία στο Πλατανόρεμα ενώ σε κλίμα οδύνης κηδεύτηκε στη Φλαμουριά ο 24χρονος. 

«Ήταν σαν να έπεφτε πάνω μας ένα τοίχος» λέει στο STAR ο αστυνομικός τραυματίας του τροχαίου στο STAR, μέσα από το Μποδοσάκειο νοσοκομείο.

Ο Ματθαίος που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο τραυματισμένος δήλωσε: «σπίνιαρε και πρέπει να μας χτύπησε με το παρμπρίζ, δεν θυμάμαι».

Από την πλευρά της η 62χρονη φαρμακοποιός που παρέσυρε τους ποδηλάτες κατέθεσε πως «το σημείο όπου έγινε το τροχαίο είναι μια δεξιά απότομη στροφή και εκεί έχασα τον έλεγχο χωρίς να καταλάβω πως έγινε κάτι τέτοιο. Το αυτοκίνητο βγήκε από την πορεία του και πήγε προς τα δεξιά. Προσπάθησα να το επαναφέρω αλλά βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα και έπεσα πάνω στους ποδηλάτες».

Πτυχίο θα έπαιρναν οι δύο νεκροί ποδηλάτες 

Το πτυχίο τους θα έπαιρναν οι δύο ποδηλάτες που έχασαν τη ζωή τους στην Πτολεμαΐδα, όταν παρασύρθηκαν από αυτοκίνητο που πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Οι δύο νέοι που έχασαν τη ζωή τους ήταν φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινας (πρώην Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων του πρώην ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας).

Ο Σύλλογος Φοιτητών ΤΕΙ Φλώρινας εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του στις οικογένειες των δύο συμφοιτητών τους, όπως και ο σύλλογος Διδασκόντων αλλά και το Διοικητικό Προσωπικό της Γεωπονικής Σχολής. 

Η μητέρα του άτυχου ποδηλάτη έμαθε για τον θανάσιμο τραυματισμό του γιου της από την Τροχαία ενώ βρισκόταν στο σπίτι.

«Τελευταία φορά τον είδα το πρωί όταν έφυγε από το σπίτι. Έφυγε χαμογελαστός, ήταν πάντα χαμογελαστός», λέει η κυρία Μαρία στο STAR.

«Πήγαμε για αναγνώριση» είπε ο πατέρας από την πλευρά του και ανέφερε πως αγαπούσε πολύ τον αθλητισμό: «ασχολιόταν μόνο με τον αθλητισμό. Από μικρός, με το τρέξιμο, πολλά αθλήματα. Αύριο θα ορκιζόταν στη Γεωπονική».

«Είναι δυνατόν να μας φαν το παιδί στα καλά καθούμενα; Έφυγε και πήγε στο αντίθετο ρεύμα που βρισκόταν το παιδί. Ήταν πρώτο και το χτύπησε, μετά το δεύτερο, μετά τους άλλους. Οι άλλοι δεν έπαθαν τίποτα, οι δύο πρώτοι. Ήταν φίλοι, από τη Γεωπονική, σήμερα ορκίζονταν», δήλωσε ο κ. Θωμάς.

«Να προσέχουν αυτοί που οδηγούν. Τι να πω, έχασα το παιδί μου», καταλήγει.