Το δικαστήριο διαχώρισε τα τρία περιστατικά που συνέβησαν εκείνο το βράδυ βάσει της μεθοδολογίας που ακολούθησαν οι δράστες, επισημαίνοντας πως οι δύο πρώτες επιθέσεις επί της Αγίου Δημητρίου έγιναν από ομάδα τεσσάρων ατόμων, ενώ το τρίτο περιστατικό, στο οποίο ενεπλάκη και ο άτυχος Κύπριος οπαδός, έγινε από άλλη ομάδα, 6-7 δραστών.

Σε αυτό το πλαίσιο, το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο σε θανατηφόρα έκθεση από κοινού.

Ένοχοι κρίθηκαν ομόφωνα για τη θανατηφόρα έκθεση από κοινού, με το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, οι δύο κατηγορούμενοι, καθώς επίσης και για απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Πέραν της κάθειρξης, τους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διαμένουν και της απαγόρευσης της συνάθροισης με μέλη της «Αυτόνομης Θύρας 10», ενώ η έφεση θα είναι ανασταλτικού χαρακτήρα.

Αθώοι κρίθηκαν για το σύνολο των πράξεων οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούμενοι.

Υπενθυμίζεται πως ο Νάσος Κωνσταντίνου είχε αποχωρήσει από τον αγώνα κυπέλλου του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα, όταν δέχτηκε επίθεση από κουκουλοφόρους. Στην προσπάθειά του να διαφύγει παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο, υπέστη βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κατέληξε μερικές μέρες αργότερα.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου αθωώθηκε από το δικαστήριο καθώς έγινε δεκτός ο ισχυρισμός πως δεν μπόρεσε να αντιδράσει.