Οι κρατούμενοι συγκρούστηκαν με μαχαίρια, έσπασαν τα διαχωριστικά κιγκλιδώματα και φέρονται να βγήκαν στον προαύλιο χώρο, ενώ επιχείρησαν να καταλάβουν και το διοικητήριο. Xρειάστηκε η επέμβαση ανδρών των ΕΚΑΜ και της ΟΠΚΕ για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

Μετά από πέντε ώρες ερευνών σε τρεις πτέρυγες των φυλακών Κορυδαλλού,βρέθηκαν τάβλες με καρφιά, κοντάρια με λόγχες, τζάμια με μονωτικές ταινίες για λαβές καθώς επίσης και μεγάλα αυτοσχέδια μαχαίρια.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης περιέγραψε το περιστατικό ως... αναταραχή.

Όλα ξεκίνησαν όταν για μία ακόμη φορά συνεπλάκησαν κρατούμενου και πιο συγκεκριμένα ένας Γεωργιανός μαχαίρωσε με αυτοσχέδιο μαχαίρι ένα Κούρδο, στο ιατρείο των φυλακών.

Αμέσως ξέσπασε πόλεμος ανάμεσα σε κρατούμενους διαφορετικών εθνικοτήτων, ενώ κάποιοι -εκμεταλλευόμενοι την αναστάτωση που υπήρξε από τις συγκρούσεις-  έφτασαν μέχρι έξω από το διοικητήριο.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εξωτερικών Φρουρών, Γιώργος Κώστικας, ανέφερε ότι χρειάστηκε να παρέμβουν η Ομάδα Αντιμετώπισης Εκνόμων Ενεργειών μαζί με δύο διμοιρίες των ΜΑΤ και δύο ομάδες ΟΠΚΕ, προκειμένου να καταστείλουν την εξέγερση. Σύμφωνα με τον κ. Κώστικα τραυματίστηκε στο χέρι ένας αστυνομικός, ο οποίος μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Αυτή την ώρα, αστυνομικοί διεξάγουν έρευνες στα κελιά των κρατουμένων για «πολεμοφόδια», με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι έχουν βρεθεί δεκάδες αυτοσχέδια μαχαίρια και λάμες.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης επιχειρεί να κρύψει το πρόβλημα ανομίας που υπάρχει στις φυλακές Κορυδαλλού κάτω από το χαλί.

Για μία ακόμη φορά η αρχική ενημέρωση ήταν πως «δεν υπάρχει τίποτα», το οποίο στη συνέχεια έγινε... αναταραχή. Εάν όντως ήταν μία απλή... αναταραχή, προς τι η κινητοποίηση ΜΑΤ και ΟΠΚΕ προς συνδρομή της Ομάδα Αντιμετώπισης Εκνόμων Ενεργειών;

Η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης:

Αναταραχή υπήρξε σήμερα το πρωί ανάμεσα σε κρατουμένους δύο πτερύγων (Β΄ και Ε΄) του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού - Ι, χωρίς ωστόσο να σημειωθούν βιαιοπραγίες ή εκτεταμένες συμπλοκές. Αφού ασφαλίστηκαν οι πτέρυγες, με τη συνδρομή δύναμης της Ελληνικής Αστυνομίας, οι κρατούμενοι εισήλθαν στα κελιά τους και αποκαταστάθηκε πλήρως η εύρυθμη λειτουργία του Καταστήματος. Διεξάγονται έρευνες στους χώρους των πτερύγων για πιθανά απαγορευμένα αντικείμενα.