Το μεσημέρι της Κυριακής η 62χρονη φαρμακοποιός κατευθυνόταν με το όχημά της προς την Άρδασα όπου γινόταν το τραπέζι του πολιτικού γάμου της κόρης της.

Για λόγο που παραμένει άγνωστος μέχρι τώρα, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και μπήκε δεξιά στο χωράφι. Σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να επαναφέρει το αυτοκίνητο, σύμφωνα με πληροφορίες του Star, έστριψε απότομα αριστερά, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και κατευθύνθηκε προς στην ομάδα των ποδηλατών οι οποίοι δεν είχαν καμία δυνατότητα αντίδρασης.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, το αυτοκίνητο φέρεται να χτυπά μετωπικά τον 25χρονο και πλαγιομετωπικά τον άτυχο 24χρονο. Στο καπό του οχήματος φέρεται να υπάρχουν σημάδια από ρόδες ποδηλάτου ενώ στον δρόμο σύμφωνα με πληροφορίες δεν εντοπίστηκαν ίχνη φρεναρίσματος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ποδηλάτες εκείνη τη στιγμή φέρονται να κινούνταν σε σχηματισμό πυραμίδας, κάτι που απαγορεύει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, χωρίς ωστόσο να βγουν από τη λωρίδα τους. Ο πρόεδρος της Ένωσης Ποδηλατικών Σωματείων δηλώνει στο Star, ότι τα παιδιά κινούνταν σε δυάδες, επικαλούμενος τη μαρτυρία ενός ποδηλάτη από την ομάδα που χτυπήθηκε την Κυριακή.

Για τον θάνατο των δύο παιδιών η 62χρονη οδηγός ενημερώθηκε ώρες αργότερα στο γραφείο του Εισαγγελέα. Η γυναίκα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, πάγωσε, χτυπούσε το κεφάλι της και τραβούσε τα μαλλιά της.