Την Παρασκευή 28 Ιουνίου, όπως όλα δείχνουν, αναμένεται η ανακοίνωση για τις βαθμολογίες υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2019, δεδομένου ότι το υπουργείο Παιδείας απέστειλε εχθές σχετική εγκύκλιο οδηγιών προς τα βαθμολογικά κέντρα για επιτάχυνση διαδικασιών, προκειμένου έως την Πέμπτη 27 Ιουνίου το πρωί να έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες διαδικασίες και να ξεκινήσει η αποστολή - διακίνηση των δεμάτων στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το πρωί της Παρασκευής.

Αξίζει να σημειώσουμε πως οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια της χώρας θα περιλαμβάνουν μόνο τον κωδικό υποψηφίου και τα βαθμολογικά στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του κάθε υποψηφίου.

Εξάλλου, οι υποψήφιοι θα μπορούν να ενημερωθούν ηλεκτρονικά για τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, πληκτρολογώντας τον 8ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

ΟΛΜΕ: Ασφυκτικά τα χρονικά όρια - Ζητούμε παράταση

Με αφορμή την εγκύκλιο που απέστειλε το υπουργείο Παιδείας προς τα βαθμολογικά κέντρα, η ΟΛΜΕ έστειλε επιστολή προς το γενικό γραμματέα Ηλία Γεωργαντά διαμαρτυρόμενη “για το ασφυκτικό πλαίσιο” κάτω από το οποίο οι βαθμολογητές καλούνται να έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες. 

Δείτε αναλυτικά την επιστολή της ΟΛΜΕ:

Κύριε Γενικέ Γραμματέα,

Χθες Δευτέρα 24/6 το μεσημέρι αιφνιδιαστικά αποστείλατε την εγκύκλιο Φ251/101339/Α5 με την υπόδειξη «ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ» ζητώντας από τους συναδέλφους βαθμολογητές στα Βαθμολογικά Κέντρα να ολοκληρώσουν την βαθμολόγηση, καταχώρηση και την ηλεκτρονική αποστολή της βαθμολογίας το αργότερο μέχρι το βράδυ της Τρίτης 25 Ιουνίου 2019 για όλα τα μαθήματα.

Είναι κατανοητό ότι σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσουν οι συνάδελφοί μας και κάτω από πίεση να ολοκληρώσουν το έργο τους στα Βαθμολογικά Κέντρα. Από τη βαθμολόγηση αυτή κρίνεται το μέλλον των μαθητών μας και απαιτείται από πλευράς Υπουργείου να τηρούνται όλες οι προϋποθέσεις.

Οι συνάδελφοί μας καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να φέρουν εις πέρας το απαιτητικό έργο της βαθμολόγησης των γραπτών κάτω από αντίξοες συνθήκες. Η επιπλέον χρονική πίεση από πλευράς Υπουργείου επιδρά αρνητικά στους συναδέλφους οι οποίοι θα πρέπει απερίσπαστοι και χωρίς πίεση να ολοκληρώσουν το έργο τους.

Τα στενά χρονικά όρια που έχετε επιβάλλει με την παραπάνω εγκύκλιο δεν αρκούν για την ολοκλήρωση της βαθμολόγησης και της καταχώρησης των βαθμολογιών γι’ αυτό ζητούμε εύλογη παράταση της διαδικασίας.